...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

„École Ducasse - Campus Paris” Alain Ducasse’a skończyła rok!

Imponujący budynek, nowoczesne zaplecze gastronomiczne, piękna okolica to właśnie nowy kampus Alain Ducasse’a, który działa już od roku.

Oddział szkoły Alain Ducasse zwany „École Ducasse - Campus Paris” obchodził na początku grudnia tego roku rok swojego funkcjonowania. Alain Ducasse, o którym „Mistrz Branży” wspomina od czasu do czasu w swoim dziale newsów to znana i niezwykle ceniona postać francuskiej gastronomii. Kilkukrotny zdobywca gwiazdek Michelin jest nie tylko restauratorem, ale również cukiernikiem i chocolatierem oraz założycielem szkół gastronomicznych. Campus Paris to jego ostanie „dziecko”. 

 


- Jestem dumny i wzruszony celebrując pierwsze urodziny szkoły „École Ducasse – Paris Campus”, skąd promienieje siła francuskiej kuchni, tej dzisiejszej i tej jutra. To miejsce to spełnienie moich marzeń i urzeczywistnienie mojego pomysłu, by przekazywać wiedzę w zawodach związanych z gastronomią i cukiernictwem. - powiedział Alain Ducasse.

 


Wbrew nazwie kampus nie znajduje się w Paryżu, ale w miejscowości Meudon, tuż pod Paryżem. W tym  leżącym nad Sekwaną miastem mieszkał swego czasu znany francuski rzeźbiarz Auguste Rodin. Nowoczesny budynek kampusu, pełen naturalnego światła liczy 5000 metrów kwadratowych. Jego projekt to dzieło pracowni „Arte Charpentier Architectes”. Ma 9 laboratoriów gastronomicznych, 7 sal wykładowych, bibliotekę, salę analizy sensorycznej, osiem ogrodów z drzewkami owocowymi, a także własny sklep i restaurację.  Dla Alain Ducasse’a niezwykle ważna jest dostępność do naturalnych, wyhodowanych samodzielnie produktów. Polski czytelnik może nabyć książkę, którą Ducasse napisał wraz Christophe Saintagne, byłym szefem kuchni swoich restauracji i z dietetyczką Paule Neyrat i sam wypróbować propozycje mistrzów. Książka to zbiór 150 zdrowych przepisów, pogrupowanych wedle pór roku wydana przez wydawnictwo „Dwie siostry” ze wsparciem „Instytutu Francuskiego” w Polsce. 

 

Więcej informacji >>> KLIK!

KS

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji