...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Eliminacje do World Chocolate Masters

16-17 kwietnia br. Daniel Staroń, Jacek Kryszeń, Izabela Berendt oraz Mariusz Górecki wezmą udział w tegorocznej eliminacji do prestiżowego konkursu World Chocolate Masters. W Akademii Czekolady w Łodzi rozstrzygnie się, kto z nich pojedzie na międzynarodowy finał zaplanowany na październik w Paryżu.

„Architektura Smaku” to nowa myśl przewodnia, która ma jeszcze bardziej zainspirować kandydatów w przekraczaniu granic czekolady. Uczestnicy 5. edycji World Chocolate Masters będą musieli wykazać się architektonicznymi umiejętnościami i przełożyć je na świat smaków. Do procesu tworzenia czekoladowego tortu, deseru czy praliny muszą podchodzić tak samo jak do budowy budynku. Ich zadaniem będzie analiza i kompozycja smaków. Będą musieli przestudiować i zaprojektować nowe kształty i tekstury, a co najważniejsze, będą musieli być w tym innowacyjni i zmysłowi.

O tym, kto jest najlepszym polskim architektem smaku w czekoladzie, zadecydują jurorzy:

- Yolande Stanley, Brytyjka, laureatka prestiżowej nagrody Master of the Culinary Arts for Pastry,
- prezes Stowarzyszenia Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy RP Lech Truskolawski,
- Maestro Czekolady Janusz Profus,
- mistrz cukiernictwa Bożena Sikoń (tortownia.pl),
- cukiernik Paweł Małecki (kierownik Dekoratorni w Cukierni Sowa).

Warto dodać, że wśród uczestników polskiej eliminacji Daniel Staroń już raz dostał się do finału World Chocolate Masters 2009. Dwukrotny Mistrz Polski Młodych Cukierników zajął wówczas 14. miejsce.

Zwycięzca regionalnych rozgrywek w październiku br. zmierzy się z czołowymi cukiernikami z 17 krajów. World Chocolate Masters 2013 odbędzie się tradycyjnie podczas „Salon du Chocolate Professionnel” w Paryżu.

Więcej informacji o 5. edycji World Chocolate Masters na www.worldchocolatemasters.com

 

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji