Enata Bread realizuje swoje plany rozwojowe. Pierwszy lokal pod szyldem Gorąco Polecam Piekarnia właśnie otworzył się we Wrocławiu, a kolejne otwarcia zarówno we Wrocławiu, jak i w innych miastach już są w planach.
Sieć Enata Bread to piekarniczo-cukierniczy koncept Bartłomieja Rychcika. Ma już kilkadziesiąt lokali w Warszawie, Trójmieście, Krakowie, zarządza trzema markami: Bakery, Bread & Juice i Gorąco Polecam. Gorąco Polecam Piekarnia nawiązuje do ponad stuletniej tradycji pieczenia chleba, pierwszej rzemieślniczej piekarni należącej do rodziny Nowakowskich.
Gorąco Polecam to marka idąca w kierunki piekarni convenience - w tych lokalach (również w nowo otwartym wrocławskim) pojawiły się Regały Smakosza z produktami komplementarnymi – ekologicznymi wyrobami mięsnymi, mlecznymi, sałatkami, pastami, z przetworami od polskich rolników). Pieczywo najwyższej jakości jest oczywiście mocnym punktem dla całej marki. Jest wypiekane na miejscu, jego skład - tak jak być powinno - ogranicza się do minimum. Wrocławski lokal kusi także autorską mieszanką kawy arabica, świeżymi koktajlami i sokami. Podobnie jak we wszystkich lokalach Enata Bread, zadbano o nowoczesny design piekarni, przeszkloną kuchnię i miejsca do pracy czy spotkań przy śniadaniu lub lunchu.