...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Szkoła Artystyczna, materiał promocyjny

Kokarda

Jakiś czas temu scharakteryzowałem produkcję trzech rodzajów ciast martwych. Ten rodzaj ciasta to dla mnie surowiec do tworzenia niepowtarzalnych dekoracji. Można z niego wykonać oryginalne dekoracje na chlebie bądź też eksponaty artystyczne.

Ciasto martwe >>

W tym odcinku demonstruję kokardę, której pomysł przygotowania podpatrzyłem, biorąc udział w Mistrzostwach Świata w Paryżu.



1. Wałkujemy ciasto.


2. Docinamy przy użyciu rozsuwanego znacznika bądź radełka.


3. Układamy kawałki wyciętego ciasta, tak aby zaaranżować odpowiedni design. Następnie przyklejamy je do siebie, używając lekko zwilżonego pędzelka.


4. Tak stworzoną, sklejoną kompozycję nacinamy przy użyciu bardzo ostrego noża z ząbkami. Pamiętajmy, aby nie przyciskać noża zbyt mocno.


5. Wałkujemy wycięte wcześniej elementy.


6.  Paski docinamy na odpowiednią długość i wysokość kokardy.


7. Nacinamy końcówki pasków.


8. Paski nakładamy na drewniane wałki lub zwinięty papier do pieczenia. Następnie suszymy w piecu w temp. 100oC przez około 1-1,5 godz.


9. Tak powstałe gotowe wstążki  przyklejamy na surowe martwe ciasto lub izomalt bądź też czekoladę.


10. Tworzymy kompozycję.


11. Gotowa dekoracja!

mistrz piekarstwa Wiesław Kucia, Szkoła Artystyczna

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Szkoła Artystyczna Wiesław Kucia

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji