...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Kompleksowe targi dla branży

Najważniejsze i największe wydarzenia przedstawicieli branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej w Polsce mają miejsce naprzemiennie, w latach parzystych podczas Salonu Technologii Piekarskich i Cukierniczych targów POLAGRA-TECH w Poznaniu, w latach nieparzystych na targach BAKEPOL w Lublinie.

Zbliża się już piąta edycja targów BAKEPOL. To wydarzenie biznesowe, które jest dosłowną odpowiedzią na potrzeby branży. Przeprowadzone badania marketingowe wśród firm i przedsiębiorstw z branży wskazały właśnie jesień, jako optymalny czas na targi dla wszystkich trzech segmentów: piekarskiego, cukierniczego i lodziarskiego. Tegoroczny termin nie jest przypadkowy. To właśnie na targi BAKEPOL wystawcy przygotowują pokaz innowacyjnych rozwiązań przemysłowych i najnowszych produktów, które w lubelskich halach wystawienniczych będą miały swoją krajową ekspozycję tuż po ich premierze światowej. Warto, zatem szczególną uwagę poświęcić targom BAKEPOL organizowanym 10-13 października 2015 w Lublinie. Wszystko wskazuje na to, że będą one jeszcze większe i ciekawsze od poprzednich.

 

Szeroko zakrojona kooperacja
Targi BAKEPOL są efektywnym narzędziem marketingowym. Podczas czterech dni targowych pawilony wypełnione są całymi liniami produkcyjnymi dedykowanymi przemysłowi piekarskiemu, cukierniczemu i lodziarskiemu. To jedyna w Polsce w 2015 roku tak wszechstronna strefa testów, która tętni życiem.

Na stoiskach produkcja idzie pełną parą, hale wypełnia zapach świeżych wypieków, a klienci mogą poznać funkcjonowanie maszyn i korzyści wynikające w zastosowania właściwych rozwiązań produkcyjnych w swoim przedsiębiorstwie.  Żadna inna metoda promocyjna nie pozwala klientom, w jednym miejscu i czasie, zapoznać się dokładnie z maszyną, urządzeniem czy produktem. To podczas targów BAKEPOL można bezpośrednio porozmawiać z producentem lub dystrybutorem
np. na temat zasad serwisowania sprzętu. Na miejscu, podczas bieżącej konsultacji, uzyskuje się cenne informacje i zawiera produktywne kontakty biznesowe.

Ponadto to znakomite miejsce konfrontacji różnych rozwiązań technologicznych, a sam klient dokonuje optymalnego dla swojej działalności rozwiązania. Równolegle wystawca, producent maszyn lub ich dostawca ma doskonałą okazję do tego, aby przeprowadzić lub „updatować” wiedzę na temat potrzeb rynku. Wzajemne i rzeczowe rozmowy biznesowe owocują rozwojem firm wystawiających się na targach i tych odwiedzających wystawę.

Współpraca organizatorów z branżowymi stowarzyszeniami, organizacjami, ekspertami piekarstwa, cukiernictwa i lodziarstwa sprawia, że targi BAKEPOL są krynicą wiedzy, strumieniem inspiracji produktowych i marketingowych oraz przypływem rozwiązań biznesowych dla tego sektora gospodarki.

 

Marka targowa pierwszego wyboru profesjonalistów w latach nieparzystych
Długofalowe, spójne i konsekwentne działania marketingowe i informacyjne sprawiają, że BAKEPOL odwiedza z roku na rok coraz więcej zwiedzających. Targi Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL w Lublinie przyciągają profesjonalnych zwiedzających, którzy działają w branży piekarskiej, cukierniczej, lodziarskiej, maszyn i urządzeń
do wszystkich wcześniej wymienionych segmentów rynku, dodatków do żywności, a także przedsiębiorstwa, które zajmują się przetwórstwem owocowo-warzywnym.  

Kluczowe jest też miejsce, w którym odbywają się targi BAKEPOL. Do Lublina zdecydowanie bliżej mają przedstawiciele firm z Litwy, Ukrainy, Białorusi, czy Obwodu Kaliningradzkiego. Pomimo skomplikowanej sytuacji polityczno-gospodarczej, która utrudniła współpracę polskim eksporterom

z Europą Wschodnią, należy pamiętać, że na wielu płaszczyznach kooperacja się odbywa. Co więcej konflikt rosyjsko-ukraiński powoduje, że Lublin jest najbliższym miejscem, gdzie piekarze, cukiernicy oraz lodziarze zza Bugu mogą i chcą pozyskać wiedzę na temat najnowszych technologii, komponentów i dodatków do produkcji wyrobów piekarniczych oraz cukierniczych w swoich przedsiębiorstwach. Międzynarodowe Targi Poznańskie na bieżąco współpracują ze stowarzyszeniami i izbami rzemieślniczymi państw ościennych w celu pozyskania dla wystawców potencjalnych klientów,
a odnotowany w 2013 roku 10% wzrost liczby zagranicznych zwiedzających dowodzi skuteczności  działań organizatora targów BAKEPOL.

Rozwój tego wydarzenia biznesowego, rozkwit organizacyjny i systematyczna praca oraz poczynione inwestycje, których skutkiem jest ulepszenie infrastruktury targowej w Lublinie, sprawiają, że firmy z branży najchętniej eksponują swoje maszyny, urządzenia i produkty właśnie na targach BAKEPOL.  Nie bez znaczenia jest również fakt, że Międzynarodowe Targi Poznańskie dbają o promocję marek wystawców na wiele miesięcy przed samą imprezą. Kompleksowość tych targów oraz skuteczność w pozyskiwaniu profesjonalnych zwiedzających sprawiają, że  to najważniejsze wydarzenie biznesowe dla branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej w 2015 roku.

 

Ciekawe wydarzenia
Targi BAKEPOL to nie tylko prezentacja ofert firm. Specjalnie przygotowane strefy pokazowe, dedykowane są profesjonalistom z branży, a na nich odbywają się specjalistyczne pokazy, które są źródłem wiedzy na temat kunsztu pracy rzemieślników piekarstwa i cukiernictwa. O jakości tych targów świadczy również aktywne zaangażowanie w organizację merytorycznych szkoleń, konferencji, prezentacji. Ogromnym zainteresowaniem cieszą się punkty konsultacyjne, w których przedsiębiorcy zyskują wiedzę marketingową, np. na temat sposobów promocji produktów lub marki własnej.  

Tegoroczna edycja Targów Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL odbywa się pod hasłem ”Nowoczesne technologie w służbie smaku!”. Zamiarem organizatorów jest stworzenie profesjonalnego wydarzenia biznesowego, pełnego modernistycznych rozwiązań technologicznych, ale i też eksperckiej wiedzy. Wszystko po to, aby branża rozwijała się, a przedsiębiorstwa dobrze prosperowały. Metodą na to może być odnalezienie sposobu na zawładnięcie podniebieniami konsumentów. Gdzie znaleźć algorytm sukcesu? Właśnie na targach BAKEPOL!

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji