autor: Grados / Martin Braun
RECEPTURA
Ciasto czekoladowe
750g - BRAUN Schokino
340g - woda
340g - olej
Wszystkie składniki połączyć i piec w temperaturze 180°C przez około 25 minut.
Biszkopt
500g - BRAUN Bisquick Plus
250g - jaja
100g - woda
Wszystkie składniki ubić, rozsmarować na blasze, odpiec w temperaturze 200°C.
Krem śmietankowy
1000g - mleko
400g - BRAUN Vermona
Składniki ubić do uzyskania jednolitej masy.
Krem śmietankowy II
1200g - śmietana
300g - woda
180g - BRAUN Alaska neutralna
Do wody dodać Alaskę, następnie ubitą śmietanę.
Dodatkowe warstwy
1800g - GRADOS Cremotions – krem toffi
500g - GRADOS Owoce Prażone jagoda
Sposób przygotowania
1. Na odpieczonym spodzie czekoladowym,rozsmarować Cremotions Toffi.
2. Rozsmarować krem śmietanowy Vermona.
3. Przykryć blatem biszkoptowym.
4. Rozsmarować nierównomiernie nadzienie jagodowe.
5. Nałożyć przygotowaną śmietanę z Alaską neutralną.
6. Wykończyć wg uznania.