autor: Martin Braun
RECEPTURA
Blaty czekoladowe 2 szt.
2000g - BRAUN Schokino
900g - olej
900g - woda
Wszystkie składniki wymieszać na średnich obrolach przez 2-3 minuty
piec w temp. ok. 180°C przez ok. 15 minut.
Krem petiiki
1000 g - GRADOS Cremolons Kukuka
400g - masło
400g - herbainiki Peliki
Herbahniki peliki pokruszyć wymieszać z rozpuszczonym masłem I dodać do Cremotions kukułka i połaczyć.
Mosa biszkopowa
1000g - śmletana 30%
200g - BRAUN Eden naturalny
250g - woda
120g - pasia blszkopiowa Biscotto
Eden łączymy z wodq o temperaturze ok. 35°C, wlewamy do ubliej śmietany i delikanie mieszamy. Pastę Biscofio wlewamy do śmietany i delikatmle mieszamy.
Przygotowanie
1. Blad czekoladowy przełożyć Cremotions Kukułka z herbainikami i przykryć drugim blaiem.
2. Nakropić i wyłożyć masę biszkopiową.
3. Wykończyć żelem Braun Cristaline wymieszanym z Braun pastą biszkoptową Biscofio.