...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Lody Bonano nie zwalniają tempa

W tym roku kultowe już lodowe „świderki”, sprzedawane przez lodziarnie Lody Bonano, będą dostępne w ponad 200 miejscach w kraju. Największa franczyzowa sieć lodziarni w Polsce nie zwalnia tempa rozwoju i otwiera kolejne punkty sprzedaży.

Ubiegły rok był rekordowy pod względem liczby lodziarni działających pod charakterystycznym, żółto czerwonym szyldem. W 2014 r. na rynku działało 175 lodziarni Lody Bonano. Od zakończenia poprzedniego sezonu trwały jednak intensywne rozmowy z kolejnymi przedsiębiorcami zainteresowanymi rozpoczęciem tego typu działalności.
Dotychczas podpisaliśmy 32 nowe umowy, ale na tym nie koniec, bo mamy informacje o kolejnych zainteresowanych rozpoczęciem przygody z tym biznesem. Sezon lodów rusza wraz z nadejściem pierwszych ciepłych, wiosennych dni, a rozkręca na dobre w czerwcu. Jest więc jeszcze dość czasu, aby zdecydować się na otwarcie własnej lodziarni w ramach proponowanego przez nas konceptu – mówi Anna Kiryluk, odpowiedzialna za rozwój sieci franczyzowej Lody Bonano. Co ciekawe, blisko połowa spośród nowych lodziarni to punkty otwierane przez dotychczasowych franczyzobiorców.

Lody Bonano w 4 konceptach franczyzowych

Większość nowych lodziarni powstanie w nadmorskich kurortach turystycznych, w których zostaną uruchomione koncepty Bonano Holiday, które z założenia działają tylko w sezonie wakacyjnym od czerwca do końca sierpnia.
Oprócz wspomnianej „wersji wakacyjnej” naszego biznesu do dyspozycji franczyzobiorców pozostają również trzy pozostałe typy współpracy: w lokalu dedykowanym specjalnie dla lodziarni, jako wydzielona lodowa strefa w istniejącym już punkcie gastronomicznym – np. w restauracji oraz w formie lodowej wyspy w galerii handlowej – przypomina przedstawicielka sieci.

Zdecydowanym na wejście do sieci franczyzowej firma udziela wsparcia w zakresie znalezienia i wyboru odpowiedniej lokalizacji, dostosowania lokalu i przeszkolenia sprzedawców. Dzięki temu, zdaniem Anny Kiryluk, w praktyce wystarczy miesiąc na uruchomienie działalności.

Lody Bonano – portofolio

Pierwsze lodziarnie tej sieci powstały w 2003 r. w Białymstoku. Lodziarnie Lody Bonano oferują ponad 30 rodzajów lodów tzw. „świderków” w różnych smakach i wielu formach. Dodatkowo, niektóre punkty posiadają w sprzedaży również shake'i, jogurty i granity. Sieć sprzedaje lody produkowane przez spółkę Multi-Ice specjalnie dla potrzeb marki Lody Bonano. W lokalach działają polskie maszyny do lodów Hard-Ice.

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji