LuckyLood to lodziarnia stworzona po to, by sprostać zapotrzebowaniu na połączenie przyjemności jedzenia tego deseru z dbaniem o zdrowe odżywianie. Jej właściciele wybrali nietypową drogę do kubków smakowych lodożerców, wiodącą m.in. przez lody alkoholowe czy warzywne, nie zaniedbując tradycyjnych smaków.
Podobne artykuły
Jedyne w swoim rodzaju świderkiFlora Professional Plant – 100% roślinna baza do lodówOdświeżam branżę lodziarskąJako nieliczni używają do lodów naturalnych żółtek jaj. Jak podkreślają: – Bazujemy tylko na naturalnych składnikach. Nie używamy past i barwników. W LuckyLood zjesz znane smaki w nowej odsłonie. Co więcej, dostępne są tu lody tworzone z myślą o alergikach, m.in. bez glutenu czy laktozy. Są też bezglutenowe rożki. Lodów może spróbować każdy, bez względu na dietę. Serwuje się tu także lodowe sorbety o obniżonej zawartości cukru. Wśród nich pojawiają się również sezonowe smaki – sorbet z arbuza, truskawki, ananasa czy kiwi.
Smaki w lodziarni zmieniają się bardzo często, to dowód ich świeżości, ale także sposób na walkę z nudą. Można spróbować lodów o smaku np. buraka z miodem, chałwy, banana na mleku kokosowym, solonego karmelu, mascarpone z gruszką czy musztardy. – Lucky Lood to smaki lodów, które zna każdy, ale staramy się poszerzać horyzonty naszych gości poprzez autorskie receptury, takie jak pomidor z cebulą czy lody o smaku filecików anchois – dodają właściciele.
Lodziarni LuckyLood jest coraz więcej. Można je znaleźć w Krakowie, Chorzowie, Gliwicach, Pyskowicach i Małogoszczy. Zdaniem właścicieli nigdy nie będą lodziarnią sieciową, a powód jest dość oczywisty: – Robimy prawdziwe, domowe lody. Nie da się tego osiągnąć, tworząc sieciówkę. Rozwijamy się, to prawda, ale lody do każdego punktu pochodzą z jednego miejsca, z chorzowskiej produkcji. Spotkacie tam ludzi pracujących z pasją, miłością do lodów i kucharzy, a nie maszyny i proszki. Naszą misją jest serwowanie najlepszych lodów, dlatego nieustannie podwyższamy swoje kompetencje. Bierzemy udział w szkoleniach organizowanych przez guru produkcji lodów w Europie, włoską firmę Carpigiani – dodają właściciele.
W Chorzowie można spotkać Pana Piotra, technologa lodziarstwa. To specjalista ds. tradycyjnej produkcji lodów z wieloletnim doświadczeniem. To on jest odpowiedzialny za autorskie przepisy. Jak mówi, najważniejsze zaczyna się na etapie dostawy: – Wybieramy najlepszych dostawców, którzy gwarantują smak i świeżość. Kiedy produkty trafiają do nas, są od razu przerabiane pod konkretne smaki. Świeże jaja i mleko trafiają do pasteryzatora, gdzie są poddawane procesowi podgrzewania i utrwalenia – podkreśla. – Owoce trafiają do mlecznej mieszanki, są blednowane i mieszane. Następnie zamrażamy lody metodą szokową. Później trafiają wprost do gości.
Odkrywaj z nami nową jakość. Jesteśmy otwarci na współpracę z koneserami. Naszą ambicją jest tworzenie dań z lodami, np. połączenie mięs z lodami o smaku mizerii, musztardowych... Miarą sukcesu jest dla nas to, co po nas zostaje – Wasz uśmiech i satysfakcja.
LuckyLood:
Gliwice, ul. Dolnych Wałów 1
Małogoszcz, pl. Tadeusza Kościuszki 25
Chorzów, ul. Wolności 38
Pyskowice, ul. Hutnicza 9
Kraków, ul. Długa 58
Otwarte: 10.00-21.00
e-mail: biuro@luckylood.pl
Znajdź nas na Facebooku, Instagramie i YouTube!