...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , lukerchocolate, materiał promocyjny

Luker Chocolate – kolumbijska czekolada wkracza na rynek polski

Aromatyczna, z bogatą historią i wielką misją. Taka jest czekolada tworzona przez Luker Chocolate. Kolumbijski producent wierzy, że produkcja kakao może przynieść pozytywne zmiany społeczne: „Wierzymy, że czekolada czyni świat lepszym miejscem”.

Nowa definicja przyjemności
Znaczenie kolumbijskiego kakao leży w historii i kulturze tego kraju. Kolumbia jest domem dla jednych z najlepszych odmian kakao na świecie – w szczególności cacao fino de aroma, klasy premium, która stanowi tylko 8% światowego zbioru kakao. Choć w Polsce jest jeszcze dość słabo rozpoznawalną marką, Luker Chocolate od lat używają wielcy chocolatierzy. Znany ze swojej wyjątkowej jakości, bogatej historii i zaangażowania w zrównoważone praktyki Luker Chocolate uzupełnił niszę w świecie produktów kakaowych premium.

 

Ale od początku…
Historia marki sięga 1906 roku, kiedy to rodzina Luker założyła firmę w Kolumbii, gdzie czekolada była uważana za luksus. To, co zaczęło się jako skromne przedsięwzięcie, przekształciło się w potęgę czekoladowego rzemiosła. Założyciele firmy przez wiele lat byli pionierami w rozwoju tego, co dziś uważane jest za jeden z głównych produktów żywnościowych w Kolumbii. Dzięki ponad stuletniemu doświadczeniu marka wypracowała zrozumienie ziaren kakaowych, technik ich przetwarzania i profili smakowych, które zachwycają entuzjastów czekolady na całym świecie.



Rzemieślnicza jakość
Kluczem do sukcesu Luker Chocolate jest skrupulatne podejście do pozyskiwania i przetwarzania ziaren. Marka szczyci się bliską współpracą z lokalnymi rolnikami, wspierając ich zrównoważonymi praktykami rolniczymi. To zaangażowanie w etyczne pozyskiwanie gwarantuje, że tylko najlepsze ziarna trafiają do fabryki.

 

Zaangażowanie Luker Chocolate w zrównoważony rozwój wykracza poza praktyki pozyskiwania. Marka jest głęboko zaangażowana w dobro społeczności, z którymi współpracuje. Wspierając rolników, zapewniając programy edukacyjne i promując techniki przyjazne dla środowiska, Luker Chocolate gwarantuje, że jej działania mają pozytywny wpływ zarówno na przemysł kakaowy, jak i na życie zaangażowanych osób. Przejrzystość działania i etyczne praktyki przyniosło firmie certyfikaty, takie jak Rainforest Alliance i Fair Trade, potwierdzające jej rolę jako odpowiedzialnego gracza w światowym handlu kakao.

Od 2021 roku Luker Chocolate jest neutralny pod względem emisji dwutlenku węgla na każdym etapie działalności, w tym w swoich gospodarstwach. W ramach tych działań firma osiągnęła redukcję emisji CO2 czynnika chłodniczego o 52% w latach 2020-2021, a to dzięki modyfikacjom wprowadzonym do urządzeń do produkcji czekolady.



Mnóstwo przyjemności
Asortyment produktów Luker Chocolate jest świadectwem zaangażowania w innowacyjność i doskonałość. W bogatej ofercie znajdziemy tabliczki dedykowane koneserom słodkości, a marka znana jest w ponad 40 krajach na świecie. Jednak w Polsce produkt ten jest przeznaczony głównie dla branży cukierniczej, oferując wysokiej jakości surowce chocolatierom, pastry chefom czy producentom lodów. A także fanom zabawy z czekoladą we własnej kuchni (takim jak ja!).

 

Co zatem znajdziemy w sklepie Luker Chocolate? Miazgę kakaową, proszek kakaowy, masło kakaowe (polecam!), a przede wszystkim czekolady w kaletkach do dalszej obróbki.

• Czekolada 65% Santander
• Kakao czekolada 72% Peru
• Kakao czekolada 85% Tumaco
• Mleczna czekolada 33% Caramelo
• Mleczna czekolada 40% Noche.

Bogumiła Wrońska, dyrektor regionalny Luker Chocolate

 

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji