...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Maison du blé: nowa marka pieczywa na polskim rynku prosto z Francji!

Uniscale wprowadza na polski rynek nową markę tradycyjnego francuskiego pieczywa – Maison du blé. Produkowane na naturalnych, pszennych zakwasach, poddawane procesowi powolnej fermentacji oraz bez dodatku konserwantów i polepszaczy wypieki, słyną z niepowtarzalnego smaku i długotrwałej świeżości.

Pieczywo Maison du blé wypiekane jest we Francji w tradycyjnych kamiennych piecach piekarniczych według autorskich przepisów. Częściowo ręczny, podawany stałej kontroli proces produkcji oraz staranny wybór najszlachetniejszych składników, w tym naturalnej francuskiej mąki, pozwalają na uzyskanie najwyższej jakości wypieków o niezwykłych walorach smakowych i unikatowym, rustykalnym wyglądzie. Flagowymi produktami marki są ciastka francuskie i chleby.  

 

 

Produkty spod znaku Maison du blé

Ciastka francuskie Maison du blé słyną z nietuzinkowych smaków, serwowanych „na słodko, słono i na ostro”. Są to przede wszystkim rogaliki croissant (dostępne w różnych gramaturach, w wersji klasycznej oraz z nadzieniem – kakao z orzechem laskowym lub marcepanowym), a także takie smakołyki, jak: owocowe minikoszyczki (m.in. z mango, z jabłkiem, z wiśnią i maliną), ciastka z morelami, francuskie bułeczki (z czekoladą i z kremem), zawijańce (m.in. z żurawiną i z czekoladą) oraz monokle (z cynamonem, z  rodzynkami, z szynką i z serem, pizzowo-pomidorowe oraz z trzema serami i musztardą).

Ciastka francuskie Maison du blé słyną z nietuzinkowych smaków, serwowanych "na słono" ...

... i na słodko! Do produkcji ciastek francuskich Maison du blé używa się wyłącznie 84-proc. masła z regionu Poitou-Charentes

Chleby Maison du blé z kolei produkowane są na naturalnym zakwasie bez dodatku środków chemicznych. Wszystkie chleby w ofercie marki (chleb łamaniec, wiejski, pełnoziarnisty oraz chleb na specjalnym zakwasie z mąki gryczanej) przygotowywane są według przepisów samego Frederica Lalosa. Ten paryski piekarz uważany jest za jednego z najlepszych na świecie, a jego wypieki serwowane są w wielu renomowanych francuskich hotelach i restauracjach, a także w piekarniach sieci Le Quartier du pain.

– Maison du blé to produkty najwyższej jakości, przygotowywane i wypiekane z zachowaniem najlepszych praktyk piekarskich. Procesy produkcyjne bazują na tradycyjnych metodach francuskiego piekarnictwa i obejmują m.in.: powolne ugniatanie ciasta, delikatne rozwałkowywanie oraz długi okres wstępnej fermentacji, który zapewnia intensywny smak naszym produktom mówi Łukasz Podrażka, specjalista ds. produktu z firmy Uniscale, dystrybutora pieczywa  Maison du blé w Polsce.

Oprócz ciastek francuskich i chlebów, Maison du blé ma do zaoferowania również wiele rodzajów pieczywa kanapkowego, w tym ciabiatty (np. ciabatta z bazylią i suszonymi pomidorami, ciabatta z zielonymi oliwkami), bagietki (m.in. bagietka z błonnikiem, bagietka organiczna BioPure, bagietka żytnia i francuska na zakwasie) i półbagietki (tradycyjne lub z ziarnami).

Na szczególną uwagę zasługują też makaroniki Maison du blé. Do produkcji eleganckich ciasteczek,  nad Loarą zwanych les macarons, używane są stuprocentowe migdały z Walencji (samodzielnie mielone do każdej partii), czysty cukier puder, świeża bita śmietana bez barwników azowych oraz najlepsze francuskie masło.

Makaroniki Maison du blé dostępne są w 5 smakach: czekoladowym, waniliowym, karmelowym, malinowym i pistacjowym. Wszystkie mają niską zawartość cukru

Maison du blé w Polsce

Oferta skierowana jest do sieci sklepów handlu detalicznego, piekarni i cukierni oraz branży horeca. Produkty są dostarczane do klientów w postaci mrożonej, gotowej do wypieczenia. Pieczywo Maison du blé dostępne jest już w pierwszych punktach sprzedaży, są to m.in. wybrane sklepy sieci K&M Delikatesy oraz Piotr i Paweł w Warszawie, a także  sklep Kuchnie Świata w CH Arkadia również w Warszawie.

Szczegółowe informacje  na temat poszczególnych produktów  Maison du blé znajdują się na www.maisonduble.com

***

Uniscale od ponad 20 lat zaopatruje sieci handlu detalicznego, przemysł spożywczy i branżę horeca w wysokiej klasy sprzęt i materiały eksploatacyjne, w tym wiele produktów dla branży piekarniczo-cukierniczej. W ofercie Uniscale znajdują się m.in. urządzenia renomowanych francuskich marek  Pavailler (piece profesjonalne), Bertrand-Puma (urządzenia piekarniczo-cukiernicze) oraz CFI (chłodnie i komory fermentacyjne). Firma świadczy kompleksowe usługi serwisowe urządzeń wszystkich producentów realizowane na terenie całego kraju i sprzedaż części zamiennych.

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji