...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, materiał promocyjny

Makowo-cytrynowy puszek

autor, uczeń: Angelika Remes, nauczyciel prowadzący: Anna Matysiak

RECEPTURA

Biszkopt makowy
4 jaja
3 łyżki cukru
2 łyżki mąki
2 łyżki maku
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę, mak i proszek do pieczenia, delikatnie połączyć. Wyłożyć do blaszki o wymiarach 24x35 cm. Piec przez 20 min w 180°C.

Masa cytrynowa
0,5 l śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
200 g jogurtu greckiego
2 śmietanfiksy
10 g żelatyny
skórka otarta i sok wyciśnięty z 1 cytryny

Śmietanę ubić z cukrem, jogurtem i fiksami. Dodać upłynnioną żelatynę , skórkę i sok z cytryny.


Poncz
1 szkl. wody
1 łyżka cukru
3 łyżki soku z cytryny

Polewa czekoladowa
100 g gorzkiej czekolady
2 łyżki kakao
2 łyżki cukru
4 łyżki śmietany 18%

Wszystkie składniki upłynniamy w kąpieli wodnej.

Dodatkowo
150 g biszkoptów
250 g powideł śliwkowych
100 g rodzynek


Wykonanie
Biszkopt makowy nasączony – powidła śliwkowe – masa cytrynowa – biszkopty nasączone – polewa – rodzynki.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Zofii Sękowskiej



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji