...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, materiał promocyjny

Dietetyczna babka wielkanocna

autorzy: Anna Kulig, Katarzyna Pajnowska, uczennice kl. II ZSZ cukiernik, nauczyciel: Anna Matysiak
szkoła: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Zofii Sękowskiej w Radzyniu Podlaskim

RECEPTURA

Składniki
2 galaretki cytrynowe
2 galaretki agrestowe
2 galaretki pomarańczowe
1 galaretka wiśniowa
3 jogurty naturalne po 150 ml



 Wykonanie
Galaretki cytrynową, agrestową, pomarańczową i wiśniową (po jednej z każdego rodzaju) rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody (każdą w oddzielnej miseczce) i odstawiamy do wystygnięcia.
Pozostałe galaretki (każdą z osobna) rozpuszczamy w 3 szklanki wrzątku, studzimy.
Gdy galaretki zaczynają tężeć, wylewamy je w dowolnej kolejności do formy na babkę. Formowanie/przygotowanie babki zaczynamy od wlania do formy galaretki rozpuszczonej w 1,5 szklanki wody (np. cytrynowej), następnie przykrywamy ją warstwą galaretki rozpuszczonej w 3/4 szklanki wody połączonej z jogurtem.
Gotową babkę schładzamy ok. 12 godz.. Dekorujemy wg uznania.

Smacznego!

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Zofii Sękowskiej

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji