...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Melodia adwentu

autor: Leonardo di Carlo – włoski mistrz cukiernictwa z prawie 30-letnim doświadczeniem zawodowym.

RECEPTURA

Ciemny biszkopt
400 g jaj
140 g cukru inwertowanego
200 g cukru drobnoziarnistego
200 g mąki migdałowej
150 g mąki
40 g kakao
12 g proszku do pieczenia
150 g wody
200 g masła klarowanego
130 g polewy z gorzkiej czekolady 70%

Delikatnie ubić jajka z cukrem inwertowanym i drobnoziarnistym, dodać zmielone migdały, mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać ganache przygotowane z wody, masła mklarowanego i stopionej polewy. Mieszać delikatnie.
Ciasto przelać do blaszki 40 x 60. Piec w piekarniku mnz termoobiegiem w 190oC przez ok. 8 min. Zawór zamknięty.

Karmelizowane orzechy
50 g wody
140 g cukru drobnoziarnistego
1 g laski wanilii
250 g orzechow laskowych
10 g masła
4 g soli

Rozpuścić cukier z wodą i wanilią w 116oC, dodać gorące orzechy laskowe i mieszać na ogniu do nmmomentu, aż cukier się lekko skarmelizuje. Na mnkoniec dodać masło i sól, mieszać do całkowitego nroztopienia. Ostudzić w formie wyłożonejnpapierem do pieczenia, pokroić i przechowywać nw hermetycznym pojemniku.

 

Malinowa galaretka
500 g malinowego puree (10% cukru)
125 g wody
70 g cukru
13 g żelatyny

Połącz wszystkie składniki, podgrzewaj aż do nwrzenia. Galaretkę przelej od razu do formy. Wyjmij po 2 minutach, ostudź i użyj do deseru.

Glasaż czekoladowy
300 g śmietany 35%
170 g syropu glukozowego 60 DE
450 g polewy z gorzkiej czekolady

Zagotować śmietanę z glukozą, wlać delikatnie do rozpuszczonej polewy czekoladowej i zemulgować.

 

Leonardo di Carlo – włoski mistrz cukiernictwa z prawie 30-letnim doświadczeniem zawodowym.
Twórca Pastry Concept® – laboratorium badawczorozwojowego i centrum szkoleniowego w jednym. Autor książki „Tradizione In Evoluzione” i zdobywca nagród w wielu konkursach, m.in. Coupe du Monde w Lyonie w 2001, European Cup 2002 i World Championship w Rimini 2004.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji