autor: Grados
Receptura na blaszkę o wymiarach 60x40 cm
Biszkopt
- 1000g BRAUN - Bisquick Plus
- 500g jajka
- 250g woda
Wszystkie składniki ubić, rozsmarować na blaszce i odpiec w temperaturze 180 oC.
800g GRADOS - Multikrem cytrynowy (NOWOŚĆ!)
Śmietana cytrynowa
- 2400g śmietana ubita bez cukru
- 480g BRAUN - Alaska cytrynowa
- 600g woda
Nasączanie
- rum
- nakropka z Pastą miętową BRAUN – Cresco
Przygotowanie
Odpieczony biszkopt dzielimy na dwie części. Dolną warstwę kropimy rumem i nakładamy Multikrem cytrynowy a następnie połowę śmietany cytrynowej. Drugą część biszkoptu nasączamy nakropką z pastą miętową CRESCO i nakładamy nasą- czeniem do dołu. Rozsmarowujemy resztę śmietany cytrynowej. Wykończamy Crystaliną, pastą miętową CRESCO i skórką z limonki