autor: PFAHNL Polska
Receptura podstawowa
Składniki
1.000 kg Royal Muffin Mix Schoko DE00001010
1.280 kg mąka pszenna typ 480/405
1.720 kg cukier
1.200 kg całe jaja
1.600 kg olej
1.380 kg - 1.420 kg woda
0.400 kg łezki czekoladowe
-----------------------------
8.580 - 8.620 kg razem
Muffiny czekoladowe Royal Muffin Mix Schoko DE00001010
Sposób przygotowania
Wymieszać wszystkie składniki 3 min. na średnich obrotach.
Przygotować naważki 60-120 g według uznania do foremek na muffiny np. typu tulipan.
Piec około 30 min. w temperaturze 220°C opadającej do 190°C.
Lekko zaparować przy wkładania do pieca.
Receptura podstawowa
1.000 kg Royal Muffin Mix Schoko DE00001010
1.280 kg mąka pszenna typ 480/405
1.720 kg cukier
1.200 kg całe jaja
1.600 kg olej
1.380 kg - 1.420 kg woda
0.400 kg łezki czekoladowe
-----------------------------
8.580 - 8.620 kg razem
Sposób przygotowania:
Wymieszać wszystkie składniki 3 min. na średnich obrotach. Przygotować naważki 60-120 g według uznania do foremek na muffiny np. typu tulipan. Piec około 30 min. w temperaturze 220°C opadającej do 190°C. Lekko zaparować przy wkładania do pieca.