...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

"Od ziarenka do bochenka" - doskonalenie nauczycieli szkół zawodowych

Zapraszamy do udziału w projekcie „Od ziarenka do bochenka” - doskonalenie nauczycieli szkół zawodowych, współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

 

 www.odziarenkadobochenka.pl  

Od 1 października 2012 r. Piekarnia Cukiernia Marek Szabelski rozpoczęła realizację projektu "Od ziarenka do Bochenka" - doskonalenie nauczycieli szkół zawodowych.

Projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet III Wysoka jakość systemu oświaty, Działanie 3.4. Otwartość systemu edukacji w kontekście uczenia się przez całe życie, Poddziałanie 3.4.3.Upowszechnienie uczenia się przez całe życie- projekty konkursowe na podstawie umowy podpisanej z Instytucją Pośredniczącą II stopnia (Ośrodek Rozwoju Edukacji) i pod jej nadzorem.  Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

GRUPA DOCELOWA PROJEKTU
Projekt skierowany jest do 264 Nauczycieli/ek Przedmiotów Zawodowych kształcących w systemie oświaty w szkołach prowadzących kształcenie  zawodowe  z całej Polski w zawodach : Kucharz i pokrewnych oraz Technik Technologii Żywności i pokrewnych oraz nauczyciele przedmiotów zawodowych: produkcja roślinna, ekonomika w rolnictwie, technika w rolnictwie, zajęć praktycznych w zawodzie rolnik

Szczegóły dotyczące warunków rekrutacji znajdą Państwo w REGULAMINIE na stronie www.odziarenkadobochenka.pl   

DLACZEGO WARTO UCZESTNICZYĆ W PROJEKCIE
Udział w projekcie jest doskonałą okazją aby w sposób praktyczny i co za tym idzie najbardziej przydatny podnieść swoje umiejętności i wiedzę zawodową, poznać nowoczesne trendy zawodu i oczekiwania pracodawców. W ramach projektu nasi uczestnicy odbywają bezpłatne 10 dniowe praktyki w trzech zakładach produkcyjnych:  w innowacyjnym, zaawansowanym technologicznie  przedsiębiorstwie piekarniczym, cukierniczym, oraz w młynie. Praktyki  odbywają się w małych 12 osobowych  grupach pod okiem ekspertów produkcji młynarskiej, piekarniczej, cukierniczej (na trzy osoby przypada jeden opiekun).

Jesteśmy pewni, że zdobyta wiedza i doświadczenie przyczynią się do poprawy jakości nauczania aby w jeszcze lepszy sposób przygotować przyszłych pracowników, a obecnych uczniów do pracy w zawodach związanych ze sztuką kulinarną.

 UDZIAŁ W PROJEKCIE JEST CAŁKOWICIE BEZPŁATNY

NASZYM UCZESTNIKOM GWARANTUJEMY

  • 10-dniowe praktyki w innowacyjnym przedsiębiorstwie,
  • Materiały szkoleniowe z praktyk,
  • Ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków,
  • Profesjonalny strój kucharski,
  • Zwrot  kosztów dojazdu,
  • Certyfikaty ukończenia praktyk w języku polskim i angielskim,
  • Zakwaterowanie w czterogwiazdkowym Hotelu Mercure Mrągowo Resort & Spa w atrakcyjnej turystycznej miejscowości (w tym dodatkowe atrakcje)
  • Całodniowe wyżywienie

IDEA PRAKTYK
Założeniem projektu jest w jego wstępnej fazie wypracowanie dedykowanego programu praktyk dostosowanego bezpośrednio dla potrzeb edukacyjnych nauczycieli i wymogów potencjalnych pracodawców. Program praktyk został wypracowany podczas dwudniowej konferencji z udziałem ekspertów z branży edukacyjnej, piekarniczej, cukierniczej, młynarskiej oraz przedstawicieli przedsiębiorców. Omówiono wszelkie uwagi dotyczące ich potrzeb i oczekiwań w zakresie dostosowania systemu edukacji do wymagań pracodawców, czego wynikiem było ustalenie szczegółowych tematów, ujętych w programie praktyk  oraz opracowanym przewodniku i dzienniku  praktyk.

POZNAJ MIEJSCE PRAKTYK
Miejscem praktyk zawodowych jest młyn oraz zakłady produkcji piekarniczej i cukierniczej w Pieckach w województwie warmińsko-mazurskim.

Beneficjentem projektu jest Marek Szabelski, mistrz w dziedzinie piekarnictwa i cukiernictwa, właściciel przedsiębiorstwa piekarniczo-cukierniczego w Pieckach, w którym odbywają się praktyki. Pan Marek odpowiada również za stronę merytoryczną projektu jako ekspert kluczowy. Piekarnia Cukiernia Marek Szabelski to firma kultywująca wieloletnie tradycje i jednocześnie ceniąca postęp i rozwój technologiczny. Firma cieszy się ogromnym uznaniem ze strony klientów, była wielokrotnie doceniana za działalność charytatywną i nagradzana w prestiżowych konkursach branżowych. Przedsiębiorstwo jest członkiem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii Mazur i Powiśla, Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich oraz Rady Regionalnej Izby Gospodarczej Żywności Tradycyjnej w Olsztynie.

Przedsiębiorstwo Piekarnia Cukiernia Marek Szabelski rozpoczęło swoją działalność 20 października 1987 r. W początkowym okresie firma zajmowała się produkcją i sprzedażą lodów. Rozpoczęcie działalności produkcyjno-usługowej i dynamiczny rozwój firmy zapoczątkowane zostało w 1996 r. wraz z uruchomieniem piekarni. Od tego czasu firma zajmuje się produkcją pieczywa, wyrobów cukierniczych i słynnych w całej okolicy lodów. Aktualnie przedsiębiorstwo obsługuje 180 regionalnych odbiorców posiada także 21sklepów firmowych.

NASZE ATUTY
To, co wyróżnia firmę na rynku, to nowoczesne linie technologiczne wykorzystywane w procesie produkcji i innowacyjny system zarządzania przedsiębiorstwem. Od 2008 r. dzięki wsparciu ze środków Unii Europejskiej firma została wyposażona w park maszynowy, jeden z najbardziej innowacyjnych w Europie, i dalej rozwija swoje zaplecze technologiczne w obszarze linii produkcyjnych. Właśnie dlatego poznanie produkcji w tak innowacyjnym przedsiębiorstwie jest wyjątkową okazją do zdobycia niepowtarzalnej wiedzy i doświadczeń. Naszym uczestnikom praktyk zapewniamy opiekę ekspertów w dziedzinie cukiernictwa i piekarnictwa, którzy w  naszej firmie cieszą się największymi osiągnięciami i doświadczeniem. Pod okiem fachowców będziemy doskonalić wiedzę i umiejętności uczestników w zakresie wszystkich etapów produkcji. Praktykanci poznają  bardzo szeroki asortyment produktów od bułki grahamki po praliny czekoladowe.

Nasza firma cieszy się ogromnym uznaniem klientów ze względu na jakość i oryginalność produktów. Osiągnęliśmy bardzo wysoki standard w naszej branży. Chcemy przekazać naszą wiedzę zdobytą wieloletnim doświadczeniem tym, od których zależą kompetencje absolwentów, a naszych przyszłych pracowników.

REKRUTACJA
Do projektu zostanie zakwalifikowanych 264 nauczycieli przedmiotów zawodowych z całej Polski. Praktyki odbywają się w 22 edycjach w 12-osobowych grupach w czasie 10 dni roboczych po 8 godzin dziennie.

Rekrutacja odbywa się w sposób ciągły i trwa od 1.10.2012 r. do 30.08.2014 r. Szczegółowe warunki rekrutacji zostały opisane w REGULAMINIE PROJEKTU na stronie www.odziarenkadobochenka.pl

Zastrzegamy sobie możliwość zawieszenia rekrutacji w przypadku wystarczającej liczby zgłoszeń spełniających postawione wymagania.

Liczba miejsc ograniczona zapraszamy do udziału!

ABY ZGŁOSIĆ  SWOJĄ KANDYDATURĘ

1. Zgłoś chęć udziału  w  projekcie mailowo, telefonicznie bądź  osobiście w biurze  projektu, e-mail: odziarenkadobochenka@wp.pl

2. Wypełnij ankietę aplikacyjną, którą następnie prześlij wraz z pisemną deklaracją  chęci uczestnictwa do biura projektu na adres:

10-543 Olsztyn, ul. Dąbrowszczaków 39, pok. 304

3. Po otrzymaniu ankiety i wstępnej weryfikacji danych skontaktujemy się z Tobą w celu udzielenia informacji o zakwalifikowaniu się lub nie do udziału w praktykach oraz ustalenia dalszego  postępowania.

Serdecznie zapraszamy

 


Praktyki odbywają się w Piekarni Cukierni Marek Szabelski w Pieckach oraz w Młynie Szczepanki.

W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny z biurem projektu : 0 609 120 293 lub INFOLINIA (rekrutacja)  727 640 222  oraz mailowy: odziarenkadobochenka@wp.pl

Szanowni Państwo informujemy że od dnia 19.08.2013 rozpoczęliśmy nabór do kolejnych zimowych  edycji praktyk,  które  odbędą się w dniach:

Edycja XI w  terminie 25.11 - 06.12.2013

Edycja XII w  terminie 20.01 - 31.01.2014

Edycja XIII w  terminie 03.02 - 14.02.2014

Edycja XIV w  terminie 17.02 - 28.02.2014

Ze względu na duże zainteresowanie, jeżeli interesuje Państwa udział w praktykach w powyższych terminach prosimy o jak najwcześniejszy kontakt telefoniczny lub mailowy.

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji