...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Orły Cukiernictwa - liderzy branży w opinii klientów

W tym rankingu jury byli sami klienci. A właściwie ich opinie i oceny wystawiane firmom w Internecie. Do kogo poleciały Orły?

Największym wyróżnieniem jest dobra opinia samych klientów - z takiego założenia wychodzą organizatorzy rankingu, w którym przyznawane są Orły, czyli nagrody dla liderów poszczególnych branż. Do tej pory laureaci zostali wyłonieni wśród takich branż jak, m.in.: florystyka, budownictwo, optyka czy fryzjerstwo. W tym roku po raz pierwszy została zbadana branża cukiernicza. Przez 8 miesięcy trwało liczenie głosów, czyli opinii i ocen wystawianych firmom na poszczególnych portalach opiniotwórczych oraz społecznościowych (w tym Facebook, Google, Zumi.pl, Panorama Firm itp.). Po skompletowaniu wszystkich ocen wystawionych konkretnej firmę, następnie za pomocą specjalnego algorytmu obliczona została finalna ocena. Wśród laureatów znajdują się wyłącznie firmy, których próg punktowy wyniósł co najmniej 8. Co ważne, ranking nie jest ogólnopolski, ani nawet nie podzielony na województwa, lecz miejscowości. Organizatorzy na razie nie przewidują gali wręczenia oficjalnych nagród dla laureatów pierwszych miejsc. Jesienią na antenie telewizji TVN oraz stacjach tematycznych  rozpocznie się kampania reklamowa “Logo Plebiscytów Branżowych Orły”.

 

 

Wśród laureatów konkursu znalazły się cukiernie, piekarnie, ale też sklepy i firmy szkoleniowe branży cukierniczej, m.in. Torcik (Kinga Jakimowicz) lub Słodka Pasja (Anna Grochalska). Tomasz Szypuła, uczestnik wielu konkursów, właściciel Lodziarni pod Orzechem i laureat 1 miejsca z Baborowa tak komentuje ranking: Istnie wiele konkursów, których organizacja wzbudza we mnie kontrowersje. Mianowicie, głosowanie odbywa się za pomocą liczenia sms-ów. Wszystko byłoby w porządku, jeśli z jednego konta lub telefonu można byłoby wysłać 1 głos, ale często jest tak, że nie ma takich ograniczeń. Wtedy nawet sam właściciel - w zależności od budżetu - może wysłać na siebie dziesiątki głosów. A to nieporozumienie. W przypadku Orłów nawet nie wiedzieliśmy jako właściciele, że jest tworzony jakiś ranking. To średnia ocen ze wszystkich znaczących portali. Jeśli zaś to jest niewymuszona ocena moich klientów i gości to pozostaje tylko się cieszyć i dziękować za zostawienie tak dobrej noty dla mojej lodziarni.

 


Pełną listę laureatów poszczególnych miast znajdziesz na: http://www.orlycukiernictwa.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji