Niższych podatków, większej sprzedaży, rzetelnych kontrahentów, lepszego systemu edukacji, silnej branży... Zanim wyjdziesz na zabawę sylwestrową albo jak już wrócisz, podziel się z nami własnymi życzeniami na 2014 r.! Stwórzmy razem osobistą listę życzeń Czytelników Mistrza Branży.
Co denerwuje Cię w branży, co - według Ciebie - zmieniło się na lepsze, a co nadal kuleje? Napisz nam swoje oczekiwania na 2014 r. Możesz masz ochotę wcielić się w proroka i przewidzieć:
- Czy Jarosław Gajda, prezes Fundacji na Rzecz Wspierania i Promocji Piekarstwa i Cukiernictwa, zdoła przeprowadzić kampanię promocyjną pieczywa w całej Polsce?
- Czy System Gwarantowanej Jakości QAFP ma realną szansę zaistnieć w piekarniach, jak w branży mięsnej?
- Czy prezes SRP RP Stanisław Butka - pierwszy piekarz w Komisji Zarządzającej Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych - będzie miał wpływ na sensowny podział funduszów na promocję?
- Czy Stowarzyszenie "Rzemiosło Przyszłości" wzmocni i wypromuje rzemiosło w polskim społeczeństwie?
- Czy w końcu ktoś zgłosi do UOKiK nadużycie ze strony sklepów reklamujących pieczywo mrożone jako "wypieki prosto z pieca"?
- Czy czeka nas kolejna afera spożywcza z udziałem naszej branży?
- Czy młodzi cukiernicy podczas Mistrzostw Świata Młodych Cukierników w Tajwanie wywalczą podium?
- Czy Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego (MAMZ) może być zarzewiem ogólnopolskiego niezależnego systemu szkolenia młodych cukierników i piekarzy?
Drogi Czytelniku, to tylko wybrane tematy. Jeżeli zwróciłeś uwagę na inne wydarzenia z 2013 r., które mogą mieć wpływ na 2014 r., to napisz koniecznie. Można wstawiać komentarze ("Dodaj swój komentarz" poniżej) lub wysyłać maile na adres: redakcja@mistrzbranzy.pl lub a.kania@mistrzbranzy.pl. Na wypowiedzi czekamy do 15 stycznia 2014 r.
Z okazji zbliżającego się Nowego Roku 2014 redakcja "Mistrza Branży" składa serdeczne życzenia:
Zdrowia, optymizmu i pomyślności. Wzajemnego zaufania i wspólnego działania. Rozsądku i pozytywnego myślenia. Po prostu silnej branży cukierników i piekarzy!
Do siego Roku 2014!