...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Pączki z tofu i mlekiem sojowym

autor: Green Idea

O pączkach wegańskich mówi się wiele, niekoniecznie prawdziwych rzeczy. Wbrew powszechnej opinii przy­gotowanie ciasta na bazie mleka sojowego ani nie nastręcza nadzwyczajnych trudności, ani nie jest wyjąt­kowo wyczerpujące, a pączki po wypieczeniu trudno odróżnić w smaku i z wyglądu od domowych. Są puszyste, tłuste i naprawdę smaczne.

RECEPTURA NA 25 SZTUK

Składniki
1 kg mąki
2/3 szklanki oleju
0,5 l mleka sojowego
2/3 lub 1/2 szklanki słodu (cukier, fruktoza lub inne)
100 g drożdży
1 opakowanie (150-200 g) sera tofu
1 kieliszek (lub 2-4 łyżki) alkoholu (spirytus, wódka, rum) lub octu

 

Nadzienie
dżem, marmolada lub czekolada bez­mleczna

Przygotowanie
W oddzielnych rondelkach podgrzewamy olej oraz mleko sojowe z cukrem. Do droż­dży dodajemy 5 łyżek ciepłego mleka, rozrabiamy i odstawiamy zaczyn w ciepłe miejsce na 10-15 minut. Następnie dodaje­my rozdrobniony ser tofu i mieszamy. Wy­rabiamy ciasto, stopniowo dodając mąkę, mleko oraz podgrzany olej – składniki dodajemy w małych ilościach na przemian i ugniatamy, aż ciasto w miarę nie będzie przyklejać się do rąk. Podczas wyrabiania dodajemy alkohol lub ocet.

Ciasto dzielimy na nieduże kęsy, ugniata­my przez chwilę, żeby łatwiej się zlepiały. Nadziewamy dżemem, marmoladą lub cze­koladą bezmleczną, sklejamy i formujemy kulki, delikatnie je spłaszczając.
Uformowane pączki odstawiamy do wyro­śnięcia na ok. 15-30 min.

Rozgrzewamy olej – temperatura tłuszczu nie może być zbyt wysoka, żeby pączki nie spaliły się na zewnątrz. Pączki smażymy z obu stron na złoty kolor.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji