...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Patenty produkcji pieczywa

P.M.T. Trading Sp. z o.o. w Łodzi to firma, która powstała w 1989 roku. 25- letnie doświadczenie w prowadzeniu przedsięwzięć innowacyjnych i wdrożeniowych przyniosło zarówno efekty w bieżącej działalności firmy, jak i korzyści dla polskiej nauki.

Spółka P.M.T. Trading sp. z o.o., oferuje do sprzedaży przyznane patenty, dotyczące produkcji pieczywa:
- „Sposób produkcji pieczywa na zakwasie” (nr 223886), Urząd Patentowy RP,
- „Sposób wytwarzania pieczywa bezglutenowego” (nr 222514), Urząd Patentowy RP

oraz prawa własności do wynalazków, objętych zgłoszeniami:
- „Sposób wytwarzania wyrobów ciastkarskich spulchnianych drożdżami” (zgłoszenie krajowe nr P 411394 z dnia 26 lutego 2015 r.) i
- „Sposób  wytwarzania bagietek” (zgłoszenie krajowe nr P 411395 z dnia 26 lutego 2015 r.).

Przydatność technologii, objętych powyższymi patentami i zgłoszeniami, była wielokrotnie badana i sprawdzana w praktyce, między innymi w słynnej Akademii Piekarnictwa Christiana Vabret we Francji oraz w wielu polskich uczelniach. Pozwala także na skuteczne starania o pozyskanie środków pomocowych Unii Europejskiej na sfinansowanie inwestycji proinnowacyjnych.

Zastosowanie technologii objętej patentami powoduje:
- zwiększenie wydajności produkcji poprzez podniesienie przypieku do 15 %
- poprawę właściwości prozdrowotnych pieczywa
- poprawę właściwości smakowych pieczywa
- wydłużenie trwałości
- czystą etykietę.

P.M.T. TRADING Sp. z o.o.
Al. Kościuszki 103/105
90-441 Łódź
tel. 42 630 08 30, 696 229 104, 604 802 588
e-mail: pmt@saprovia.com
www.saprovia.com

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji