autor: Bakels
Kostka korzenna z dodatkiem kakao z marmoladą lub powidłami, wykończona truflą kakaową.
Warstwa 1 i 3 - BLATY KORZENNE
Ciasto Korzenne Bakels 2500 g
Woda600 g
Jaja600 g
Ovalett Super40 g
Kakao 35 g
• połączyć składniki (bez kakao) i ubijać przez 3 min
• połowę masy wyłożyć na blachę 60x40
• resztę masy połączyć z kakao i wyłożyć na blachę
• piec w T 170 - 180°C przez ok. 25 min, wychłodzić
Warstwa 2 i 4 - MARMOLADA
Marmolada (lub powidła) 1500 g
• 1200 g wyłożyć na pierwszy blat i przykryć drugim
• wyłożyć pozostałe 300 g, wyrównać, całość schłodzić
Warstwa 5 - WIERZCH
Trufla Kakaowa Ciemna 500 g
Olej 75 g
Non Temp Ciemny 100 g
• rozpuścić Truflę, połączyć z olejem, równo polać
• rozpuścić Non Temp, dekorować według uznania