...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Poszukiwana cukiernia dla dekoratora wyrobów cukierniczych

Grupa HRC prowadząca projekt „Nowy zawód –dekorator/-ka wyrobów cukierniczych” poszukuje firm lub cukierni z Warszawy lub woj. mazowieckiego, które byłyby zainteresowane przyjęciem uczestników projektu na staż. Wszelkie koszty zatrudnienia są pokrywane ze środków organizatora projektu (wynagrodzenie, składki, dojazd uczestnika).

Przewidywany czas stażu to 3 miesiące. Potencjalni pracodawcy zainteresowani przyjęciem uczestników projektu na staż nie ponoszą żadnych kosztów utrzymania pracownika, zyskują natomiast dodatkową pomoc w cukierni obecnie i w zbliżającym się okresie świątecznym. Po zakończeniu stażu pracodawca ma możliwość zatrudnienia stażysty na umowę i dalszą współpracę z przeszkoloną osobą.  

Umiejętności stażystów

Dzięki szkoleniom odbytym podczas trwania projektu "Nowy zawód - dekorator/-ka wyrobów cukierniczych" stażyści zdobyli podstawowe umiejętności związane z branżą cukierniczą. Zajęcia, jakie odbyli w cukierni pod okiem zespołu szkolącego, to m.in.:

- zawodoznawstwo i nowości techniczne w zawodzie dekoratora;
- szkolenie minimum sanitarne;
- kurs dekoratorski.

Wszyscy uczestnicy otrzymali certyfikaty potwierdzające ukończenie szkoleń.

Uczestnicy nauczyli się m.in. carvingu (dekoracja z wykorzystaniem owoców i warzyw), wykonywania zdobień kolorowymi napisami, dekoracje z: czekolady, cukru smakowego, pasty gumowej, dekoracji z masy marcepanowej, a także wiele innych, które wykorzystane są do dekoracji w cukiernictwie.

Prace uczestników można zobaczyć na stronie internetowej naszego projektu: www.zawod-dekorator.pl, a także na profilu na Facebooku: www.facebook.com/ZawodDekorator

***

Więcej informacji: Justyna Kisiel- Żyrka, Grupa HRC SA

e-mail: justynakisiel@hrc.com.pl, tel.: 22 862 38 12

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji