...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Poznańskie Święto Chleba

Już od 14 lat w Poznaniu odbywa się rewia mistrzów sztuki piekarskiej - "Święto Chleba". Jak co roku, najważniejszym przesłaniem poznańskiej imprezy jest szacunek dla chleba, poszanowanie trudu pracy piekarza oraz promocja chleba.

Święto Chleba rusza w drugi weekend września o godz. 11.00 mszą św. w Kościele Farnym, celebrowaną  przez ks. Wojciecha Wolniewicza oraz ks. Tadeusza Magasa, kapelana Cechu Cukierników i Piekarzy w Poznaniu. Podczas mszy zostaną ofiarowane dary w postaci kosza z pieczywem, bochenki chleba. Po zakończeniu mszy św. uczestnicy przejdą na Stary Rynek, gdzie organizatorzy powitają gości w osobach: prezydenta m. Poznania, wojewody Wielkopolski, marszałka woj. wielkopolskiego, starosty wielkopolskiego, prezesa MTP, przedstawiciela władz Zarządu Głównego Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP, prezesa Związku Rzemiosła Polskiego, prezesa oraz dyrektora Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej, zaprzyjaźnione bratnie cechy z Poznania.

Podczas części oficjalnej zostaną  wręczone puchary dla osób, które po raz czternasty biorą udział w Święcie Chleba. Wtedy też ks. Tadeusz Magas uroczyście pobłogosławi pieczywo, którym będą częstowani poznaniacy na Starym Rynku. Przez cały dzień na straganach cały czas będzie można skosztować najlepszego chleba z wielkopolskich piekarń o różnych obliczach, kształtach, kolorach i smakach.

Zapraszamy do Poznania!

***

Program XIV Święta Chleba

godz.12:00
Koziołki z Wieży Ratuszowej
Marsz Powitalny w wykonaniu Młodzieżowej Orkiestry Dętej z Drezdenka

Ceremonia otwarcia Święta Chleba , wręczenie pucharów z udziałem Młodzieżowej Orkiestry Dętej z Drezdenka.

Występ Młodzieżowej  Orkiestry Dętej z Drezdenka.

Blok konkursowy  wiedza o piekarstwie

„Dyskopol” Zespół Muzyczny

II Blok konkursowy wiedza o mieście

„Dyskopol” Zespół Muzyczny

III Blok konkursowy wiedza o ministerstwie , cechu, stowarzyszeniu

„Dyskopol” Zespół Muzyczny

Gwiazda Święta Chleba Piotr Kuźniak

17:35 zakończenie imprezy.


autor: Bożena Geneja, Cech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji