Serdecznie zapraszamy do jednego z najnowocześniejszych centrów techniki i technologii piekarskiej w Arnstein (MIWE LiveBakingCenter) na praktyczny pokaz szkoleniowy zaznajamiający uczestników z kolejnymi procesami technologicznymi, jak formowanie bułek, wydłużona fermentacja i odpiek w kilku systemach piecowych.
Pokaz poprowadzi doświadczony niemiecki technolog Hustings. Bułki (cięte, drykowane, kajzerki) formowane będą na automatycznej linii Fortuna. O zawiłościach procesu, często powtarzających się błędach w fermentacji i sposobach ich eliminacji będzie można dowiedzieć się podczas panelu dyskusyjnego. Istnieje też możliwość zabrania własnych surowców i receptur (konieczne wstępne uzgodnienie).
Seminarium szkoleniowe zapowiada się bardzo ciekawie. Omówione zostaną również rozwiązania techniczne pozwalające na automatyzację odpieku bułek bezpośrednio na płycie hertowej. Zaplanowano także zwiedzanie hal produkcyjnych firmy MIWE.
Koszty dojazd i hotelu ponosi uczestnik seminarium. Gospodarz firma MIWE i organizator seminarium firma Geth zapewniają wyżywienie. Liczba miejsc ograniczona.
Centrum MIWE LBC zostało otwarte w 2018 r. z okazji 100-lecia istnienia firmy. Pomysł jego budowy odzwierciedla filozofię firmy MIWE, która zakłada, że mistrz rzemiosła/praktyk wyznacza trendy w piekarstwie, a firma MIWE pomaga w tworzeniu rozwiązań ułatwiających pracę piekarza. Dlatego powstało miejsce spotkań eksperta techniki piekarskiej (MIWE) z mistrzem rzemiosła, czyli piekarzem kreującym produkt.
Zapraszamy serdecznie do centrum wymiany doświadczeń MIWE LBC w Arnstein na seminarium, które odbędzie się 2-3 marca 2020 r.