...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Praliny kawowo-cynamonowe

autor: Elias Laderach – zwycięzca World Chocolate Masters 2018

Kawa parzona na zimno
100 g zimnej wody
10 g kawy Arabica
Zmieloną kawę zalej zimną wodą i pozostaw na noc (na 12 godzin).
Po „zaparzeniu” przecedź przez materiał.

Ganache kawowo-cynamonowe
175 g śmietanki
55 g kawy parzonej na zimno
45 g syropu glukozowego
2 g cynamonu
0,5 g puree z pomarańczy
425 g mlecznej kuwertury 36%
38 g masła
20 g likieru z gorzkich pomarańczy

Doprowadź do wrzenia śmietankę, syrop glukozowy, cynamon i puree pomarańczowe, po czym mdodaj kuwerturę. Dodaj masło, likier i dokładnie wymieszaj. Przykryj i pozostaw do ostygnięcia.



Kakaowa beza
100 g białka
200 g cukru
20 g kakaowych nibsow

Ubij połowę cukru z białkami, a następnie stopniowo dodaj resztę cukru. Połącz z nibsami kakaowymi. Z masy formuj beziki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do około 120oC do wyschnięcia – na 1 godzinę.

Przygotowanie
Foremki na pralinki wypełnij ganache'em i zostaw na noc. Następnie wyjmij i oblej mleczną kuwerturą. Udekoruj paskami ciemną kuwerturą i bezikami.

Elias Laderach – zwycięzca World Chocolate Masters 2018, pastry chef w rodzinnej firmie czekoladziarskiej Läderach AG w Szwajcarii. Brązowy medalista World Pastry Team Championship 2008.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji