...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Profesjonalnie i ekologicznie - EuroGastro 2019

Od ponad 20 lat targi EuroGastro są jedną z wiodących imprez na rynku HoReCa w Polsce. Ta wystawa o międzynarodowym charakterze gromadzi setki wystawców i tysiące odwiedzających, ekspertów z branży.

Przeznaczona jest dla restauratorów, cukierników, piekarzy, właścicieli kawiarni i lodziarni oraz producentów i dystrybutorów sprzętu i usług dla gastronomii.

„Pieczywo w gastronomii – problem czy szansa?”
W tym roku nowością, poza Programem Edukacyjnym „Profesjonalny Menedżer Restauracji”, była konferencja „Pieczywo w gastronomii – problem czy szansa?”. W jej trakcie dyskutowano o tym, jak trendy w piekarnictwie (m.in. pieczywo BIO i wyroby rzemieślnicze) można marketingowo wykorzystać w restauracyjnym menu, wypiekać samodzielnie czy kupować pieczywo, a może jedno i drugie. Omówiono też najważniejsze zalecenia dotyczące żywienia, ze wskazaniem na rolę i miejsce pieczywa oraz przetworów zbożowych w strukturze spożycia. Prezentacje poświęcone były również właściwościom technologicznym glutenu, jego źródłom i możliwościom wykorzystania w produkcji pieczywa i wyrobów cukierniczych. Wśród wykładowców znaleźli się Andrzej Piętka oraz dr inż. Joanna Rachtan-Janicka, specjalista ds. żywności z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW.



Eko EuroGastro
Z roku na rok przybywa wystawców, którzy prezentują ofertę produktów ekologicznych dla branży, w tym ekologicznych opakowań. Podczas tegorocznych targów EuroGastro można było zapoznać się z produktami firm Biotrem i Cantino oferujących pojemniki jednorazowe na żywność wykonane z papieru z recyklingu, trzciny cukrowej, liści palmowych oraz z materiału roślinnego PLA (polilaktydu). To w stu procentach biodegradowalne materiały, które są wolne od substancji chemicznych i po wykorzystaniu mogą być poddawane kompostowaniu. Na targach obecny był również MS-Ortis Produkt Sp.j. – producent słomek papierowych i słomek z tworzyw biodegradowalnych pozyskiwanych z surowców roślinnych, jak obierki ziemniaczane, kukurydza, trzcina cukrowa.

Okazja do zapoznania się z ekoofertą pojawiła się też na stoisku Bagstar. Można było przyjrzeć się jednorazowym produktom z odnawialnych surowców, takich jak drewno, kukurydza, trzcina cukrowa, otręby pszenne i liście palmowe.
Z kolei na stoisku firm Papstar prezentowano gamę produktów 100% Fair z serii PURE, wykonanych z kartonu ze świeżych włókien z powłoką organiczną, takich jak kubki, tacki na przekąski, menuboxy, pudełka na hamburgery tacki dwukomorowe oraz pudełka na frytki o różnych kształtach.


Mistrzowski program
W ramach tegorocznej edycji targów odbyły się „International CHEF Culinary Cup”, 11. odsłona Konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2019”, 14. edycja Festiwalu Kuchni Greckiej Teo Vafidisa oraz 11. Olimpiada Kawy®. Wśród nowości znalazły się „Debic Pastry Cup” i pokazy Szefów Kuchni i Cukierni, które zorganizował Paweł Mieszała, Smart Cuisine, dania dietetyczne – Konkurs Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz Międzynarodowy Konkurs Barmański „Barmatic Cup” Stowarzyszenia Polskich Barmanów.

 

„Najwyższa jakość EUROGASTRO 2019”
Jury konkursu w składzie: Robert Sowa, Paweł Mieszała, Bożena Sikoń, Urszula Potęga, Sławomir Grzyb, Tomasz Obracaj, Jerzy Pasikowski, Kurt Scheller, Grzegorz Sendor, Teo Vafidis i Jarosław Uściński przyznało nagrody w następujących kategoriach:
1. Sprzęt ciężki dla HoReCa – nagroda: Koree Sp. z o.o. za MERRYCHEF EIKON e2S
2. Wyposażenie zaplecza kuchennego (sprzęt drobny) – nagroda: Papstar Polska Sp. z o.o. za LINIĘ PRODUKTÓW DO CATERINGU 100% Fair z serii PURE
3. Żywność i napoje dla gastronomii – nagroda: Nalewki Staropolskie Karol Majewski i Współpracownicy Sp. z o.o. – za Nalewkę Cztery Pory Roku
4. Wyposażenie sal restauracyjnych, barów, kawiarni, cukierni, lodziarni – nagroda: Duni Sales Poland Sp. z o.o. – za SERWETKI 40X40 CM DUNILIN®
5. Sprzęt, akcesoria i produkty dla cateringu – nagroda: M&K s.c. – za TARTĘ ŚLIWKOWĄ.

Więcej szczegółów dostępnych jest na www.eurogastro.com.pl

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji