Cech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu oraz Wielkopolska Izba Rzemieślnicza we współpracy z Urzędem Miasta Poznania zapraszają na uroczyste wręczenie potwierdzeń jakości uzyskania praw do wytwarzania Produktu Chronionego Oznaczeniem Geograficznym „ROGALA ŚWIĘTOMARCIŃSKIEGO”
Podobne artykuły
Rogale świętomarcińskie czy listopadowe? - wyjaśniamy!Rogalowa tradycja musi być zachowanaRogal z makiem i certyfikatemJakość ma znaczenie
Od kilku lat poznańscy cukiernicy systematycznie i konsekwentnie budują markę rogala świętomarcińskiego. Od niedawna prowadzony jest system jego certyfikacji, którego celem jest zadbanie o jakość wyrobu. Dzięki temu rogale cały czas utrzymują swoje walory smakowe i estetyczne. Rogal świętomarciński stał się również chronionym produktem regionalnym.
Zachęcamy do zapoznania się z historią rogali świętomarcińskich, dostępną TUTAJ.
Certyfikaty
5 listopada 2015 r. o godz. 11.00 w sali Reprezentacyjnej Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej w Poznaniu Al. Niepodległości 2 odbędzie się uroczystość wręczania potwierdzeń jakości uzyskania praw do wytwarzania Produktu Chronionego Oznaczeniem Geograficznym "Rogala Świętomarcińskiego".
Po uroczystości wręczenia potwierdzeń każdy łasuch i smakosz, który przybędzie w tym dniu na ul. Niezłomnych 2 – gmach Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej w Poznaniu – zostanie poczęstowany Rogalami Świętomarcińskimi, podarowanymi przez cukierników i piekarzy.