autor: Grados
Rolada pomarańczowa
- 500g BRAUN - Bisquick Plus
- 250g jajka
- 125g woda
- 80g GRADOS - Pasta Torrini pomarańczowa
Śmietana brzoskwiniowa
- 750g śmietana 36%
- 130g woda
- 150g BRAUN - Eden naturalny
- 750 GRADOS - Brzoskwinia prażona
- 60g spirytus
Roladabiała
- 500g BRAUN - Bisquick Plus
- 250g jajka
- 125g woda
Śmietana żurawinowa
- 1000 śmietana 36%
- 250g woda
- 200g BRAUN - Alaska żurawinowa
Dodatkowo
- 1000g GRADOS - Żurawina prażona
- 800g GRADOS - Multikrem pomarańczowy
- 200g BRAUN - Cristaline
Przygotowanie
Na odpieczoną roladę rozsmarować Multikrem pomarańczowy. Ubitą śmietanę połączyć z Edenem naturalnym i Brzoskwinią prażoną. Masę rozłożyć na biszkopcie z Multikremem pomarańczowym. Przykryć drugą roladką. Rozsmarować Żurawinę prażoną. Przygotować śmietanę z Alaską żurawinową.
Gotową masę rozłożyc jako kolejną warstwę. Schłodzić. Po schłodzeniu posmarować cieniutką warstwą Cristaline.