...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Światowe trendy i śląska dusza, czyli SweetTARGi 2017

Gdzie chleb smakuje najlepiej? Gdzie znajdziesz szpajzę czy nieodłączny element wesel i wielkanocnych stołów – kołocz? Gdzie szukać mistrzów piekarstwa i cukiernictwa tak silnie przywiązanych do regionalnych tradycji? Gdzie nowoczesne rzemiosło rozwija się dynamicznie? Według nas na Śląsku! I pokażemy to na SweetTARGach.

25-27 marca br. rozsmaku­jemy Was na nowo w naszym regionie, pokażemy też modne smaki, nowe trendy, a przede wszystkim kreatywnych ludzi.

Pod koniec marca SweetTARGi za­prezentują światowe trendy w cu­kiernictwie, lodziarstwie i piekarstwie, ale w tym roku jeszcze mocniej podkreślą to, co śląskie. Nie tylko w klasycznej formie, ale również w nowoczesnym wydaniu. Spotkamy się z wielkimi śląskimi mistrza­mi, sprawdzimy, czym żyją młodsze po­kolenia cukierników i piekarzy, a na koń­cu połączymy to, co uświęcone tradycją z nowoczesnością, tworząc nowy wymiar podczas smacznych fuzji. Co jeszcze czeka odwiedzających podczas VIII SweetTAR­Gów 2017?

Śniadanie Śląskich Mistrzów
Na sobotnio-niedzielne śniadania z udzia­łem mistrzów zapraszają Renata Marty­na i Łukasz Wylenżek – śląscy cukiernicy, którzy kilka miesięcy temu wraz z zespo­łem Sweet Team Poland przywieźli złoty medal z Cake International Birmingham. W sobotę przy wielkanocnym stole, dobrej kawie i tradycyjnych wypiekach nie zabrak­nie wciągających rozmów z mistrzami pie­karstwa i cukiernictwa rodem ze Śląska. Niedzielne śniadanie upłynie pod znakiem nowoczesności, a gośćmi Renaty i Łuka­sza będą młode pokolenia cukierniczych i piekarskich trendsetterów, dla których tradycja jest punktem wyjścia do tworze­nia nowej jakości.

 

Cukiernicze fuzje, lodziarskie kom­binacje i zaskakujące połączenia piekarskie
Skoro mowa o tworzeniu, zapraszamy na kolejny nowy projekt pt. „Fuzje cukier­nicze, kombinacje lodziarskie i zaskakują­ce połączenia piekarskie”. Co się za tym kryje? Najpierw połączymy w pary różnych mistrzów, którzy wspólnie wykreują coś niepowtarzalnego. Będziemy łamać kanony, tworzyć nietypowe zestawienia smakowe czy hybrydowe formy. Czy będą to lody w cieście przygotowane w formie semi­freddo? Kwiaty w chlebie? Wspólna praca cukiernika i dekoratorki tortów artystycz­nych? Jedno jest pewne: będziemy łączyć, mieszać w niespotykany, innowacyjny, ale jakże smaczny sposób!

Bijemy słodkie rekordy
Już trwają przygotowania śląskich cukier­ników do stworzenia zapierającej dech w piersiach rzeźby z czekolady, która bę­dzie pierwszym formalnie ustanowionym rekordem w Polsce! Finał tej współpra­cy poznamy w sobotę, 25 marca podczas SweetTARGów. A w niedzielę pole do po­pisu będą mieli zwiedzający, którzy będą bić rekord w dekorowaniu ogromnej ilości ciasteczek.

 

Mistrzostwa Polski Barista 2017
Nie ilość, a jakość będzie oceniania pod­czas tegorocznych Mistrzostw Polski Ba­rista – najbardziej prestiżowych zawodów kawowych. Tutaj będzie się liczyła perfek­cja w parzeniu espresso, doskonała tech­nika przygotowania napojów oraz szeroka wiedza na temat kawy. Tegoroczny Mistrz Polski będzie reprezentować nasz kraj podczas Mistrzostw Świata Barista, które odbędą się w Seulu (Korea Południowa) 9-12 listopada. Czy Agnieszka Rojewska z kawiarni Brisman Kawowy Bar w Pozna­niu zdoła po raz trzeci obronić tytuł Mistrza Polski Barista? Tego dowiemy się 26 marca w Katowicach.

Kobiece JA w centrum uwagi, czy­li poszukiwanie siły w słabościach
Kobiety coraz śmielej robią dla sobie miej­sce w naszej branży zdominowanej przez mężczyzn, coraz mocniej nadają jej ton, ale też płacą dużą wyższą cenę za swój sukces. To właśnie paniom związanym z cu­kiernictwem, piekarstwem, lodziarstwem, dekoratorstwem cukierniczym poświęcone jest kolejne, czwarte już Spotkanie dla Ko­biet Branży, czyli warsztaty rozwoju osobi­stego prowadzone przez Alinę Śmiłowską. Nowa edycja wraca do Katowic z nowymi wyzwaniami. Tym razem na warsztat pój­dą kobiece słabości, które można i warto przerobić na silnego sojusznika.

 

Zdrowo – Smacznie – Artystycznie
Podczas tegorocznych SweetTARGów odbę­dzie się również II edycja Ogólnopolskiego Konkursu Cukierniczego dla Szkół Zdrowo – Smacznie – Artystycznie. Jest on prze­znaczony dla uczniów pobierających naukę u pracodawców oraz uczniów i członków or­ganizacji lub stowarzyszeń młodzieżowych, których obszar nauki i pasji jest związany z cukiernictwem bądź branżą spożywczą. Ce­lami konkursu jest promocja zawodu cukierni­ka i pokrewnych wśród młodzieży, rozwijanie pasji, kreatywności i kunsztu zawodowego, kształtowanie świadomości zdrowotnej mło­dzieży, a także integracja różnych środowisk branżowych. VIII SweetTARGi 2017 odbędą się 25-27 marca w Międzynarodowym Cen­trum Kongresowym w Katowicach. Spotkajmy się w Katowicach!



Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji