Niewielkie słodkości w kolorowych barwach to idealne rozwiązanie na karnawał. Poznajcie recepturę na słodkie trufle Sebastiana Szmyda.
Mini pączki a`la trufle, czyli kolorowa słodka przekąska w sam raz na czas karnawału.
Ciasto
Fiorfiore Frittelino 310 g
Woda 500 g
Jajka 200 g
Twaróg 700 g
Mąka pszenna 300 g
Cukier 200 g
Wszystkie składniki wymieszać 5 minut na średnich obrotach. Gotowe ciasto przełożyć do worka cukierniczego z końcówką o średnicy 1,8 cm.
Tłuszcz
Master Express Girasole AO 500 g
Ciasto szprycować na olej słonecznikowy wysokooleinowy Master Express Girasole AO o temperaturze 170*C. odcinając niewielkie kulki za pomocą struny metalowej. Smażyć przez kilka minut. Po wyciągnięciu z tłuszczu ochłodzić.
Polewy
Centramerica Rosa-Fragola 400 g
Centramerica Arancio 400 g
Centramerica Giallo Limon 400 g
Centramericę rozpuścić do 36*C i dwa razy obtoczyć w polewie smażone mini pączki.
Autor: Sebastian Szmyd