...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja KG

Tu chleba nie zabraknie. III edycja Festiwalu Chlebów Świata

22-24 kwietnia br. w Zespole Szkół im. Władysława Grabskiego w Warszawie już po raz trzeci odbędzie się Festiwal Chlebów Świata.

To już trzeci rok z rzędu, gdy chleby wracają na festiwalowe stoły. Idea Festiwalu ani trochę nie spowszedniała, a jedynie nabrała na świeżości; organizatorzy z ogromną pieczolowitoscią zadbali o najdrobniejszy szczegół, a doświadczenie dwóch poprzednich edycji pomogło w udoskonaleniu formy tego ciekawego wydarzenia.

W programie III Festiwalu
Festiwal Chlebów Świata – w salach lekcyjnych prezentowane będą pokazy przygotowania chleba takich jak: lawasz, piady, pity, pizzy, shoarmy, chapati, piernika. Równoległe  pokazy będą trwały do 45 minut, tak by uczestniczący mogli zobaczyć inne prezentacje chlebów w kolejnych salach. Organizujący cogodzinną prezentację własnej tradycji nie ponoszą kosztów.

Wystawa chlebów świata – świeże chleby przeznaczone na wystawę  będą przyjmowane w dniach 19-22 kwietnia br. Zgłaszający chleby nie ponoszą żadnych kosztów.

Jarmark Chlebów Świata –  na zewnątrz budynku i na korytarzach szkoły będzie można kupić różnego rodzaju chleby świata, mąkę i dodatki oraz sprzęt potrzebny do domowego pieczenia.

Organizatorzy spodziewają się, że w ciągu trzydniowego Festiwal odwiedzi ok. 15 000 osób.

 

Fascynacja chlebem, jego powszedniością na całym świecie, różnorodną formą, sposobem przygotowania, spożywania, znaczeniem symbolicznym, religijnym są niewyczerpanym źródłem inspiracji. Festiwal chce zawalczyć o wskazanie należnego chlebowi miejsca w kulturze i historii kulinariów. Obecność czy nawet wszechobecność chleba upoważnia do tego, by od dziecka po seniora, mówić o nim i kultywować to wszystko, co pięknie się z chlebem kojarzy.

Oprócz opowieści o walorach kulturowych i edukacyjnych, dobrze jest usiąść przy stole i być degustatorem różnych chlebowych wypieków. Festiwal Chlebów Świata jest po temu najlepszą okazją. To tutaj smak, zapach, wrażenia wzrokowe domagają się, by sięgnąć po kęs chleba, by raczyć się pajdą, ażeby posmarować kromkę. To może być dla Państwa jedyna okazja, by skosztować chleba z najdalszych zakątkow świata.

Zapraszamy nie tylko do obejrzenia kolekcji wszystkiego, co wiąże się z piekarnictwem i uczestnictwa w bogatym programie piekarniczych laboratoriów, ale także do wspólnej biesiady.

Termin: III edycja Festiwalu Chlebów Świata, 22-24 kwietnia 2016 r., codziennie od godz. 10.00 do 17.00.
Miejsce: Zespół Szkół im. Władysława Grabskiego, ul. Ratuszowa 13, k. Dworca PKP Warszawa Wileńska.

Dodatkowe informacje: Cezary Kopczyński,  tel. 22 297 57 80,ck@polskiemedia.org oraz Marek Traczyk, tel. 22 22 50 111, wawa@polskiemedia.org.

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji