...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Udekoruj piernika i wygraj - pierwsza edycja dekor-PIERNIK-art

Ruszył ogólnopolski konkurs piernikowej dekoracji pod hasłem "Misja św. Mikołaja". Prace oceniać będzie, m.in. Iga Sarzyńska i Paweł Mieszała, a do wygrania prenumerata Mistrza Branży oraz Kreacje. Prace online można podsyłać do 21 grudnia.

Jak zmobilizować siedzących w domach uczniów do pracy i rozwoju? Zadać ciekawy i ambitny temat konkursowy. Tak powstała inicjatywa I edycji konkursu  dekor-PIERNIK-art, który w tym roku odbywa się w formule online.  Organizatorem konkursu jest Zespół Szkół Ekonomiczno - Usługowych w Żychlinie, a jego opiekunem i pomysłodawczynią - Katarzyna Hryciuk, nauczycielka przedmiotów gastronomicznych. Zadaniem uczestników jest przesłanie dokumentacji fotograficznej pracy nad piernikami i efektu końcowego, czyli zdjęcia samego artystycznego piernika. Hasłem przewodnim jest "Misja św. Mikołaja". W pracy obowiązkowy jest lukier, zabronione sztuczne, gotowe dodatki. Ocena - ze względu na panujące obostrzenia - odbędzie się na podstawie zdjęcia.

 


Prace można podsyłać na podany email do 21 grudnia. Roztrzygnięcie konkursu odbędzie się pod koniec grudnia. 

W jury zaiądą znani mistrzowie cukiernictwa: Paweł Mieszała (mistrz Polski i Świata w cukiernictwie, właściciel cukierni Pawlova oraz kawiarni Studio 44 w Luboniu), Iga Sarzyńska-Komorowska (właścicielka marki IGA SARZYŃSKA WZRUSZA TORUŃ), Anna Dziedzic (dekoratorka, złota medalistka Expo Sweet), Daniel Bauer (zwycięzca WorldSkills Poland w kategorii cukiernictwo) i Agata Kubacka (właścicielka cukierni Słodkolandia).

Ambasadorem konkursu jest  Beata Młynarczak (pracownia Słodki Decor), której filmiki instruktazowe można zobaczyć na facebookowym profilu konkursu   >>> KLIK!

Sponsorem nagrody głównej jest Starostwo Powiatowe w Koninie. Na zwycięzcę pierwszego miejsca czeka też książka "Kreacje Iwaniuk rosiński Wiśniewski" oraz całoroczna prenumerata Mistrza Branży. Na pozostałych zwycięzców również czekają nagrody ufundowane przez naszą redakcję. 

 


Celem konkursu jest wsparcie i rozwój młodych cukierniczych talentów oraz promowanie sztuki dekoracji cukierniczej, jak też tradycji polskich wypieków świątecznych. 

dekor-PIERNIK-art na Facebooku >>> KLIK!

Więcej informacji i zgłoszenia: dekorpiernikart@gmail.com

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji