Urządzenie TERMOCREMA produkuje klasyczne kremy i nadzienia cukiernicze oraz wiele innych produktów dla cukierni, lodziarni i gastronomii.
Urządzenie Termocrema posiada 14 zaprogramowanych cykli. Producent przewidział możliwość zaprogramowania 10 cyklów produkcyjnych dla poszczególnych receptur. Wyświetlacz lub brzęczyk wskazują każdorazowo dodanie składników oraz koniec fazy produkcji.
Urządzenie wyposażone jest w wielojęzyczny ciekłokrystaliczny wyświetlacz LCD. Zakres zmiany temperatur pracy to: od +1 do 105°C. Posiada mieszadło z możliwością poruszania powolnego, szybkiego lub przerywanego, dzięki czemu można dostosować obroty w zależności od potrzeb produktu. Podwójna pokrywa umożliwiająca dodawanie surowców podczas procesu oraz ułatwiająca lepszą eliminację pary. Pośrednia obróbka termiczna dzięki cyrkulacji cieczy termoprzewodzącej przeznaczonej dla produktów spożywczych, bezpiecznego dla żywności. Możliwość pracy przy 50% wsadzie lub całkowitym załadunku.
Urządzenie automatyzuje i ułatwia czynności, które wymagają pracy ludzkich rak, są męczące oraz wymagają czasu gwarantując wysokiej jakości obróbkę produktu oraz stałą jakość i idealną higienę.
Maszyna, która miesza, miksuje i zarabia - z regulacją czasu, prędkości oraz temperatury - składniki: mleko, śmietanę, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukry, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp., niezbędne do produkcji klasycznych kremów, wyrobów cukierniczych, produktów gastronomicznych oraz różnorodnych mieszanek do lodziarni.
Schładza oraz konserwuje: na zakończenie pasteryzacji, utrzymując "mikro biostatycznie" pozostałą florę bakteryjną oraz utrzymuje uzyskane produkty w odpowiedniej temperaturze przygotowując produkt do ewentualnego pakowania w próżni.
Typowi użytkownicy: cukiernie, lodziarnie, czekoladziarnie, gastronomia, restauracje oraz wszystkie lokale, które przygotowują i serwują niekończącą się różnorodność produktów, które można wyprodukować przy użyciu maszyny do produkcji kremów.
Kontakt: 506 691 996, 22 571 80 77
www.bmcpolska.com