...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

VI Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych już w lipcu!

17. lipca w Ogrodach Hortulus Specatbilis odbędzie się kolejna edycja Kulinarnego Festiwalu Kwiatów Jadalnych. Hasło przewodnie tegorocznej edycji brzmi: Ziołowe kwiaty – magiczne przyprawy. Poznaj bogaty program imprezy!

Jadalne kwiaty to nie tylko jeden z najpopularniejszych elementów dekoracji tortów okolicznościowych, ale też częsty składnik deserów czy lodziarskich witryn. Zainteresowanie tym tematem, jak też ziołami, ciągle rośnie w branży gastronomicznej. A odpowiedzią na ten popyt jest kolejna edycja Festiwalu Kwiatów Jadalnych, które odbędzie się 17-18. lipca 2021 r. w Dobrzycy. W programie, m.in. liczne prelekcje, warsztaty, animacje oraz plenerowe gotowanie z wykorzystaniem kwiatów jadalnych. Na festiwalu również zaproszeni eksperci będą udzielać rad odnośnie ogrodnictwa, żywienia i kosmetyki, w której wykorzystuje się kwiaty jadalne. Nie zabraknie stoisk wystawienniczych z regionalnymi, tradycyjnymi i ekologicznymi produktami.

 

 

Główną atrakcją festiwalu jest kwiatowa kuchnia. Jej Szef Mariusz Siwak przygotuje dania z wykorzystaniem ziół i kwiatów jadalnych. Kucharze wybrali do menu takie potrawy: sałatka makaronowa z kwiatami oregano, orzeźwiająca lemoniada  z kwiatami mięty czy bazyliowe pesto. W daniach nie zabraknie również innych kwiatów jadalnych takich jak: liliowce, aksamitki, nasturcje czy begonie. Oczywiście dania przygotowane przez Szefa Mariusza będzie można degustować. Nie trzeba się martwić o jadalność wykorzystanych kwiatów. O to zadba dr biochemii Małgorzata Kalemba-Drożdż. Autorka książek poprowadzi również prelekcje o kwiatach jadalnych, ich właściwościach i zastosowaniu.

 


Festiwal będzie doskonałą okazją do uzupełnienia domowych spiżarni. Swoje specjały zaprezentuje ponad 40 wystawców. Producenci produktów ekologicznych i regionalnych pochwalą się swoimi najlepszymi sokami, marynatami, konfiturami, octami czy miodami. W gronie wystawców nie zabraknie również producentów naturalnych kosmetyków czy kwiatów i ziół. Do tegorocznej edycji ponownie dołączy Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa z programem Polska Smakuje. Na pewno uda się wybrać dla siebie pyszne i zdrowe produkty.

 


Festiwal jest jedyną tego typu imprezą organizowaną w Polsce na tak szeroką skalę.
Kiedy: 17 – 18 lipca. Gdzie: w Ogrodach Hortulus Specatbilis, w Dobrzycy.

 


 Więcej ninformacji >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji