Magdalenka, która stała się symbolem cukierni Le Comptoir prowadzonej przez Perreta w paryskim Ritzu, na Wielkanoc pojawi się w kilku nowych odsłonach. Już teraz, z okazji zbliżających się Walentynek, cukiernik stworzył je w romantycznej wersji - Amour de Madeleines.
Magdalenki z malinowym nadzieniem dostępne z okazji Dnia Świętego Walentego są oblane 72% czekoladą Panama i ozdobione maleńkimi czerwonymi serduszkami. Pakowane w podłużne eleganckie pudełka, są propozycją na prezent dla ukochanej osoby.
Na Wielkanoc Perret zapowiada duże czekoladowe magdalenki w charakterystycznym kształcie skrywające w środku małe praliny z białej, mlecznej i ciemnej czekolady. Pralinki są wypełnione karmelem z solą i migdałowym chrupiącym nadzieniem. Ciemna czekolada Panama 72% (która znajduje się również w składzie walentynkowych słodkości) ma recepturę specjalnie opracowaną przez Françoisa Perreta we współpracy z Chocolaterie de l’Opéra; wyłączność na tę recepturę ma Ritz Paris. Pozostałe czekolady użyte w wielkanocnej kolekcji - biała i mleczna - są również wyprodukowane przez Chocolaterie de l’Opéra. Mleczna (Tannéa) zawiera 43% ziarna kakowego z Madagaskaru, a biała, z wyraźną nutą wanilii (Diapasson) - 33%.
ESS
źródło: www.ritzparislecomptoir.com
zdjęcia: https://www.facebook.com/francoisperretofficial