...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Walentynkowe i wielkanocne magdalenki od Françoisa Perreta

Magdalenka, która stała się symbolem cukierni Le Comptoir prowadzonej przez Perreta w paryskim Ritzu, na Wielkanoc pojawi się w kilku nowych odsłonach. Już teraz, z okazji zbliżających się Walentynek, cukiernik stworzył je w romantycznej wersji - Amour de Madeleines.

Magdalenki z malinowym nadzieniem dostępne z okazji Dnia Świętego Walentego są oblane 72% czekoladą Panama i ozdobione maleńkimi czerwonymi serduszkami. Pakowane w podłużne eleganckie pudełka, są propozycją na prezent dla ukochanej osoby.

 

 

Na Wielkanoc Perret zapowiada duże czekoladowe magdalenki w charakterystycznym kształcie skrywające w środku małe praliny z białej, mlecznej i ciemnej czekolady. Pralinki są wypełnione karmelem z solą i migdałowym chrupiącym nadzieniem. Ciemna czekolada Panama 72% (która znajduje się również w składzie walentynkowych słodkości) ma recepturę specjalnie opracowaną przez Françoisa Perreta we współpracy z Chocolaterie de l’Opéra; wyłączność na tę recepturę ma Ritz Paris. Pozostałe czekolady użyte w wielkanocnej kolekcji - biała i mleczna - są również wyprodukowane przez Chocolaterie de l’Opéra. Mleczna (Tannéa) zawiera 43% ziarna kakowego z Madagaskaru, a biała, z wyraźną nutą wanilii (Diapasson) - 33%. 

 

 

ESS

źródło: www.ritzparislecomptoir.com

zdjęcia: https://www.facebook.com/francoisperretofficial 



Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji