...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Wielkanoc z jajem, pomysłem i kunsztem - wyniki konkursu

Mazurki, serniki, pierniki i monoporcje, a także wypieki wytrawne - uczestnicy zaskoczyli pomysłowością i frekwencją. Poznajcie laureatów naszego wielkanocnego konkursu.

stało się ono głównym tematem naszego wielkanocnego konkursu, do którego zaprosiliśmy zarówno profesjonalistów, jak też uczniów szkół i pasjonatów.

Zadaniem uczestników było przygotowanie deseru lub wypieku z jajem oraz wysłanie jego zdjęcia wraz z recepturą na adres redakcji. Prace oceniali specjaliści branży: Angelika Chwyć, Kinga Jakimowicz, Maciej Rosiński i Krzysztof Kopciński. Zwracali oni uwagę na zgodność pracy z tematem, estetykę, kreatywność i stopień zaawansowania technologicznego receptury. 

Wśród nadesłanych prac znalazło się sporo mazurków, ale też pierniki dekorowane lukrem, monoporcje i serniki. A nawet sernik 3D! Uczestnicy walczyli też o jak największą liczbę głosów na naszym redakcyjnym Facebooku, co gwarantowało im nagrodę specjalną. Było o co walczyć! Zarówno na autora pracy z największą liczbą “lajków”, jak też laureatów trzech pierwszych miejsc czekały nagrody ufundowane przez: Dorosiowe Ranty, Credin Polska,Terravita, Warsaw Academy of Pastry Arts, Podkłady Cukiernicze, To się nosi oraz Torcik.net

Jednogłośnym faworytem jury okazał się Karol Płachta i jego zjawiskowa monoporcja w kształcie jaja. Laureat I miejsca na podium pochodzi z Bydgoszczy, gdzie mieszka i pracuje. To niegdyś uczeń takich mistrzów jak Mariusz Buritta, Paweł Małecki i Maciej Kałdon.Od 9 lat swoje cukiernicze zdolności realizuje w Cukierni Sowa. - Nad deserem konkursowym pracowałem w sumie dwa dni, wliczając w to stworzenie projektu i tworzenie końcowych elementów dekoracyjnych jajka. Najwięcej trudności sprawiła mi praca z czekoladą, która wymaga cierpliwości i nie wybacza błędów - mówi Karol Płachta.


Wyniki konkursu:

I miejsce: Karol Płachta

II miejsce: Julianna Bednarczuk

III miejsce: Katarzyna Arendarczyk

 

Karol Płachta

Julianna Bednarczuk

Katarzyna Arendarczyk


Nagroda za największą ilość polubień na Facebooku: Anna Elsner

 



Wyróżnienia przyznane przez redakcję: Aneta Sawczenko oraz Regina Laskowska 

 

Aneta Sawczenko

Regina Laskowska

 

Serdecznie gartulujemy!!!

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji