...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Wielkie zmagania na Sweet Targach 2016

Podczas SweetTargów 2016, które odbędą się od 12 do 14 marca 2016 zobaczymy zmagania przedstawicieli naszej branży oraz gastronomii w trzech konkursach. „Mistrzostwa Śląska Cukierników 2016”, „Turniej Cup Cake 2016” oraz „Zdrowo - smacznie – artystycznie” dla młodych adeptów cukiernictwa.

Mistrzostwa Śląska Cukierników 2016

Tematem przewodnim mistrzostw, które odbędą się 12 marca, w pierwszym dniu SweetTARGÓW, jest pieśń z „Krzyżaków” H. Sienkiewicza „Gdybym ci ja miała skrzydełeczka jak gąska...”. Mogą w nim wziąć udział nie tylko przedstawiciele branży, ale i ci, którzy udokumentują swój związek z gastronomią.Będą oni tworzyć dwuosobowe zespoły.

Zgłoszenia uczestnictwa przyjmowane są do 20 lutego (formularz zgłoszeniowy oraz regulamin dostępny jest na www.sweettargi.fairexpo.pl, konieczne jest przesłanie receptur na poszczególne składniki ciasta i opisanie techniki wykonania).

Pracę konkursową stanowić będą ciasta dnia (dwa identyczne: jedno do degustacji, drugie do zdjęcia) przygotowane zgodnie z podaną tematyką. Ciasta muszą mieć przynajmniej 3 tekstury smakowe (waga: 450-780 g każde). Każdy element musi zostać przygotowany na miejscu (nie wolno korzystać z gotowców i składników niejadalnych!). Prace oceni 5-osobowe jury, które będzie brało pod uwagę nie tylko smak, zapach i teksturę ciasta, ale również jego estetykę i oryginalność.
Uczestnicy będą mieli 2 godziny na przygotowanie ciasta.

Finał: 12 marca podczas uroczystej gali o godzinie 16.00.

Więcej informacji:
aniol-lukasz91@wp.pl  
Ilona Syryłło tel. 32 728 15 3232 728 15 32

Regulamin i formularze


TURNIEJ CUPCAKE 2016
12-13 marca 2016 r. będą trwały zmagania w Turnieju Cupcake. Jest on przeznaczony dla miłośników i pasjonatów branży cukierniczej. Spośród nadesłanych zgłoszeń wyłonionych zostanie 12 uczestników. Zgłoszenia przyjmowane są do 10 lutego (wypełniony formularz wraz z 3 zdjęciami dowolnych prac autorskich i recepturą należy przesłać na adres: aniol-lukasz91@wp.pl).

Przygotowanie pracy konkursowej jest dość pracochłonne i wymagające, wobec czego uczestnicy przywożą na turniej gotowe cupcake’i. Tym razem tematem przewodnim z racji zbliżających się świąt jest „koszyk wielkanocny”. Każdy z uczestników zostanie poproszony o wykonanie prac, w tym:

  • 15 sztuk artystycznie zdobionych cupcake’ów, wykonanych dowolną techniką, w papilotach
  • 2 dodatkowych sztuk do degustacji (bez dekoracji)
  • 1 stojaka/patery o wysokości min. 40 cm (dowolny materiał i technika)
  • 4 pisemnych historie opisujące pracę wraz z recepturą.


Prace oceniać będzie profesjonalne jury. Będą oni brać pod uwagę zarówno interpretację tematu, jak i kreatywność i oryginalność prezentacji. Nagrody na razie pozostają tajemnicą, ale z pewnością będzie, o co powalczyć.

Więcej informacji: aniol-lukasz91@wp.pl  
Ilona Syryłło tel. 32 728 15 3232 728 15 32

Regulamin pdf


ZDROWO – SMACZNIE – ARTYSTYCZNIE
Prawdopodobnie po raz pierwszy w konkursie cukierniczym będą się liczyć przede wszystkim walory zdrowotne pracy, choć oczywiście smak i wygląd również będą miały znaczenie. Z pewnością będzie to dla młodych adeptów cukiernictwa (uczniów szkół ponadgimnazjalnych, uczniów pobierających naukę u pracodawców oraz uczestników/członków organizacji lub stowarzyszeń młodzieżowych, których obszar nauki i pasji związany jest z cukiernictwem bądź branżą spożywczą) nie lada wyzwanie.

Podobnie jak pozostałe konkursy na SweetTargach również ten ma dwudzielną formułę:
1. Eliminacje – organizator przyjmuje zgłoszenia (formularz zgłoszeniowy) oraz prezentację PowerPoint, która przedstawia własnoręcznie wykonane, dowolne dzieło cukiernicze (tort, ciasto, deser itp.). Powinna się ona składać się z maksymalnie 10 slajdów (zgodnie z regulaminem). Eliminacje pozwolą wyłonić maks. 8 dwuosobowych zespołów, które wezmą udział w wielkim finale 14 marca 2016 r.
2. Finał zostanie przeprowadzony podczas VII edycji Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGI 14 marca 2016 r. w godzinach 9.00-14.00.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji