autor: Prospona
3 ciasta czekoladowe ucierane o wymiarach 20 x 60 cm
300 ml glazury czekoladowej
Żelka wiśniowa
1 kg Frużeliny® wiśnia Prospona
25 g żelatyny
100 ml wody
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Frużelinę® delikatnie połączyć z żelatyną. Rozprowadzić na cieście czekoladowym.
Krem wiśniowy
500 ml śmietany 36%
250 g mascarpone
15 g żelatyny
100 g wody
65 g skoncentrowanej pasty owocowej wiśniowej Prospona
Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Śmietanę ubić z mascarpone. Połączyć z żelatyną i skoncentrowaną pastą owocową.
Składanie
1. Ciasto czekoladowe ucierane
2. Żelka wiśniowa
3. Ciasto czekoladowe ucierane
4. 3/4 kremu wiśniowego
5. Ciasto czekoladowe ucierane
6. 1/4 kremu wiśniowego
7. Glazura czekoladowa Prospona