...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Baltpiek, Gastroexpo, Polfish i Mleczną Rewię czas zacząć

W ramach zintegrowanego projektu branżowego w dniach 22-24 maja 2013 r. w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AmberExpo w Gdańsku odbędą się cztery specjalistyczne projekty. Targi odbędą się po raz pierwszy w takiej formule, organizatorzy liczą na duże zainteresowanie wystawców, gości branżowych oraz indywidualnych.

15. Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa  BALTPIEK
17. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów GASTROEXPO
16. Targi Mleczarstwa  MLECZNA REWIA
12. Międzynarodowe Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych POLFISH.
 
Wspólny program imprez obejmie zarówno liczne spotkania dla branży, profesjonalne szkolenia, seminaria, jak i skierowane do odbiorców indywidualnych konsultacje i porady (w tym porady dietetyków i konsultantów żywieniowych oraz analizę składu i masy ciała) realizowane z udziałem branżowych ekspertów oraz przedstawicieli Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.  

Na targach nie zabraknie kulinarnego i piekarskiego show, w ramach którego zobaczymy: pokazy sztuki  piekarniczej  Irlandczyków  i  Węgrów,  gotowanie  Drużyny  Olimpijskiej  Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, triki barmańskie w wykonaniu Flair Brothers (uczestnika programu Mam Talent), mistrzów sztuki cukiernictwa, a także pokazy gotowania dietetycznego.  

Podczas targów odbędą się konkursy dla wystawców, młodych adeptów sztuki kulinarnej i cukierniczej, „carvingowców”, barmanów i baristów, m.in.: 

  • III edycja Konkursu „Kuźnia Słodkich Talentów” pt. „Majówka”, konkurs poprowadzi mistrz branży cukierniczej Tomasz Deker

  • I Ogólnopolska Olimpiada Dekoracji z Warzyw i Owoców 

  • II Ogólnopolska Sztafeta Kulinarna Młodych Kucharzy, którą poprowadzi znany muzyk, showman i wielbiciel sztuki kulinarnej Krzysztof Skiba 

  • Konkursy: Mercurius Gedanesis oraz Nagrody Specjalne (Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi) na najlepsze produkty prezentowane na targach 

  • Konkurs o ZŁOTĄ MLECZNĄ REWIĘ i Puchar Prezesa Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich

Na szczególną uwagę zasługuje międzynarodowa konferencja skierowana do branży piekarniczej i  cukierniczej pt. „Pierwszoplanowe działania na rzecz rozwoju piekarstwa rzemieślniczego”, organizowana przez Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP i Międzynarodowe Targi Gdańskie SA pod patronatem honorowym Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Międzynarodowej Unii Piekarstwa UIB.


Międzynarodowa konferencja "Pierwszoplanowe działania na rzecz rozwoju piekarstwa rzemieślniczego"

 

Miejsce i termin konferencji:
24 maja 2013, godz. 10.00-13.00
AmberExpo, sala konferencyjna 1C

Moderator: Beat Kläy, Dyrektor Generalny SBKV (Szwajcarski Związek Piekarzy i Cukierników)

Organizatorzy:
Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP
Międzynarodowe Targi Gdańskie SA

Patronat Honorowy:

Stanisław Kalemba, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
UIB

Potwierdzenie uczestnictwa w konferencji prosimy kierować do dnia 10 maja 2013 r. na adres: targispozywcze@mtgsa.com.pl

10.00 - 10.20
 
Przyszłość piekarstwa rzemieślniczego w Europie - Peter Becker, Prezes UIB (Międzynarodowa Unia Piekarstwa i Ciastkarstwa)
10.20 - 10.40

 
Wiedza o zarządzaniu – istotna dla kierujących mikro i małymi piekarniami - Claude Batel, Prezes Federacji Właścicieli Piekarń w Regionie Alpy Śródziemnomorskie, Redaktor Naczelny czasopisma „Piekarz – Przedsiębiorca”
10.40 - 11.00


 
Ewolucja jakości pieczywa i wzmocnienie przepływu informacji w zakresie promocji zawodu piekarza -Christian Vabret, Zastępca Prezesa Konfederacji Narodowej Francuskiego Piekarstwa i Ciastkarstwa, Przewodniczący Komisji UIB – Ekonomia i Polityka Socjalna
11.00 - 11.30 Dyskusja
11.30 - 12.00 Coffe break
12.00 - 12.20

 
 
Przyszłość piekarstwa rzemieślniczego w Polsce - Bronisław Wesołowski - Prezes Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, Przewodniczący Rady Gospodarki Żywnościowej przy Ministrze Rolnictwa i Rozwoju Wsi
12.20 - 12.40
 
Kryzys i co dalej w sektorze ciastkarskim i cukierniczym w Polsce - Stefan Jakubski - Dyrektor ds. Handlowych Produktów Profesjonalnych ZT „Kruszwica” S.A.
12.40 - 13.00 Dyskusja
13.30 - 14.00 Milion dolarów - czyli jak pozyskać klientów przez internet – prezentacja, ZielonyKłos.pl – scena, hala C


Cel Konferencji
Celem konferencji jest pokazanie, iż piekarze rzemieślnicy za dużo oczekują od działań zmierzających do zwiększania spożycia pieczywa, a za mało uwagi poświęcają:
- doskonaleniu przedsiębiorczości
- doskonaleniu jakości pieczywa


Z kolei dla przedstawicieli branży rybnej oraz wielbicieli produktów rybnych Stowarzyszenie Rozwoju Rynku Rybnego przygotowało konferencje: „Identyfikowalność i Znakowanie Produktów Rybnych” oraz „Wartość Odżywcza Ryb”.  

Przedstawicieli branży hotelarskiej zapraszamy na organizowane przez Projekt Hotel seminarium „ABC inwestora hotelarskiego”.

To największe w Polsce północnej wydarzenie targowe dedykowane branży spożywczej, gastronomicznej i hotelarskiej odbędzie się pod hasłem Zdrowo! czyli jak? Tajniki zdrowego biznesu. Po raz pierwszy w  zakresie tematycznym targów znajdują się usługi oraz produkty związane ze zdrowym odżywianiem i dietetyką. W dzisiejszych czasach ludzie coraz częściej zwracają uwagę na to, co jedzą, czytają etykiety i zastanawiają się co im szkodzi, a co pomaga. Świadomość klientów wzrasta, a z nią rosną wymagania konsumenckie. Często w czasie dyskusji na temat zdrowego żywienia pojawia się problem finansowy, producenci podkreślają, że zdrowiej znaczy drożej, zdrowsza żywność może być droższa, ale nie zawsze tak jest. Świadomy konsument wie, że jedzenie i jego jakość ma wpływ na jego stan zdrowia i efektywność w pracy.

W ramach motywu przewodniego odbędą się seminaria i prelekcje dla różnych grup odbiorców w tym m.in.:

  • „Chemia stosowana w żywieniu oraz jej wpływ na organizm – seminarium dla dietetyków i technologów żywności” – Dietetycy i osoby, które zajmują się żywieniem szczególnie powinni interesować się chemią stosowaną w żywności i jej wpływem na zdrowie człowieka. Trudni jest  zwykłemu konsumentowi, który nie jest specjalistą w żywieniu znaleźć informację dotyczące chemii stosowanej w żywności. Dietetycy, lekarze, personel medyczny oraz technolodzy żywności powinni zgłębiać swoją wiedzę na temat dodatków do żywności, aby móc uświadamiać ludzi, co może im szkodzić, a co jest bezpieczne.  

  • „Odpowiednia dieta gwarancją zwiększonej wydajności pracowników – głodny pracownik to zły  pracownik!” - Odpowiednia dieta danego pracownika jest gwarancją większej jego wydajności. Obecnie jest określonych ok. 80 chorób dietozależnych, warto zdawać sobie sprawę z tego, że zła dieta pracownika, może prowadzić do jego choroby, a także obniżenia wydajności pracy, dekoncentracji i złości.

  • „Po pierwsze nie oszukuj! – czyli jak zdobyć świadomego klienta” – Pomysł tego tematu powstał w wyniku wielu rozmów z osobami, którzy czują się oszukani kupując różnego rodzaju produkty.  Świadomość klienta zmienia się cały czas, takie zachowanie wynika z coraz większego zainteresowania  mediów zdrowym żywieniem. Świadomość produktowa zwiększa się także wśród pracowników takich placówek, jak przedszkola i szkoły, w dużej mierze, dzięki rodzicom, którzy wymagają, aby ich pociechy jadły produkty zdrowe, które w pozytywny sposób będą wpływały na ich rozwój.  

  • „Fast food albo zdrowie – wybór należy do Ciebie!” – Fast food opanował świat, kiedyś Fast food kojarzył nam się tylko z hamburgerami, frytkami, czy pizzą, obecnie Fast food to bardzo rozwinięty rodzaj żywności, w sklepach możemy kupić gotowe obiady taki jak: lazania, pierogi,  naleśniki, zupki tzw. „gorące kubki”, kisiele i wiele innych. Dlaczego Fast food rozwija się w tak szybkim tempie?  

Wśród odwiedzających targi znajdą się właściciele, menadżerowie, ajenci restauracji, kawiarni, barów, pizzerii, stołówek, jadłodajni, firm cateringowych, zajazdów, moteli, hoteli, pensjonatów,
ośrodków wypoczynkowych, piekarni, cukierni, lodziarni, smażalni ryb, sklepów spożywczych, rybnych i nabiałowych, hurtowni spożywczych i nabiałowych oraz szefowie kuchni, dietetycy, technolodzy żywienia, a także dyrektorzy i przedstawiciele ds. zakupów sieci supermarketów i dyskontów.  
 
Projekt wystawienniczo-konferencyjny odbędzie się w centrum AMBEREXPO w Gdańsku, jednym z
najnowocześniejszych centrów wystawienniczo-kongresowych w Europie, siedzibie Międzynarodowych  Targów Gdańskich SA. Obiekt dzięki dogodnej lokalizacja w prestiżowym sąsiedztwie stadionu PGE Arena Gdańsk oraz wysokiej funkcjonalności stwarza doskonałe warunki dla organizacji wydarzeń targowych i konferencyjnych. Centrum jest dobrze skomunikowane z infrastrukturą drogową.   
 
80-560 Gdańsk
ul. Żaglowa 11
 
 
godziny otwarcia:  
22-23 maja (środa, czwartek) 10.00-17.00
24 maja (piątek) 10.00-16.00  
 
www.amberexpo.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji