...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja KG

Nowe przestrzenie, świeże pomysły na biznes POLAGRA-TECH 2014

Jak otworzyć sklep, kawiarnię, pizzerię, jak ekonomicznie wypiekać nowe rodzaje pieczywa, jakie trendy panują w cukiernictwie i w jaki sposób promować swoje produkty? Co zrobić by zawód piekarza lub cukiernika był atrakcyjny dla młodego pokolenia? Doskonałą okazją by poznać odpowiedzi na te pytania będą targi POLAGRA-TECH 2014.

Sytuacja na rynku piekarsko-cukierniczym zmienia się dynamicznie. Liczba tradycyjnych piekarni maleje, sieci handlowe coraz częściej kuszą klientów nie tylko niskimi cenami, ale również zapachem „świeżo wypiekanego” pieczywa, zmieniają się również zwyczaje konsumenckie Polaków. Śledząc rynkowe trendy warto już zawczasu przygotować się na nadchodzące zmiany i znaleźć nowe kierunki rozwoju dla swojego zakładu piekarskiego i cukierniczego.

Ekspozycja szerokiej gamy produktów prezentowanych przez wystawców z kraju i zagranicy w ramach Salonu Technologii Piekarskich i Cukierniczych targów POLAGRA-TECH 2014 uzupełniona zostanie obszernym programem wydarzeń towarzyszących – pokazów, konferencji i szkoleń. Będą one dotyczyć zastosowania komponentów piekarskich, cukierniczych i lodziarskich, przygotowania deserów, wydobywania szlachetności smaku z każdej cząstki czekolady np. poprzez sposoby konszowania tego wspaniałego przysmaku, by klienci rozsmakowywali się w oferowanych produktach, a aromat i forma przygotowywanych przysmaków była przepustką do sukcesu finansowego, a także skutecznych działań marketingowych i promocyjnych w branży piekarskiej i cukierniczej. Przede wszystkim jednak organizatorzy skoncentrują się na dostarczeniu zakładom rzemieślniczym fachowego wsparcia w znalezieniu rozwiązań biznesowych, handlowych i marketingowych, które pomogą stworzyć atrakcyjne pomysły na biznes i jego rozwój. Inspiracje będą prezentowane w ramach specjalnych przestrzeni prezentacyjno-szkoleniowych. Podczas spotkań z ekspertami będzie można dowiedzieć się m.in. jak zachować płynność finansową, jak efektywnie korzystać z narzędzi marketingowych w celu zwiększenia sprzedaży produktów,  jak ekonomicznie wprowadzać na rynek nowe wypieki, a także co zrobić by otworzyć, a następnie z powodzeniem prowadzić kawiarnię, pizzerię lub sklep.

W ramach targów POLAGRA-TECH odbędzie się także Salon Technologii Spożywczych. Podczas tegorocznego wydarzenia będzie można zapoznać się z urządzeniami i produktami, stosowanymi w technologii spożywczej, np. aparaturą kontrolno-pomiarową, środkami czystości, środkami ochrony BHP, urządzeniami do konfekcjonowania, które mogą znaleźć swoje zastosowanie nie tylko w produkcji piekarsko-cukierniczej, ale w każdej gałęzi przemysłu spożywczego.

POLAGRA-TECH 2014 będzie gospodarzem najważniejszej w tym roku dla branży piekarskiej i cukierniczej imprezy, którą jest Światowy Kongres Unii Piekarzy i Cukierników (UIBC). Polska, Poznań, a dokładnie teren Międzynarodowych Targów Poznańskich, podczas organizacji Targów Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH, będzie gospodarzem imprezy, a tym samym pierwszym krajem, w którym odbędzie się Kongres Unii po połaczeniu związków cukierników i piekarzy.

Synergia dwóch pokrewnych środowisk zawodowych stwarza nowe możliwości do tego by wzmocnić branżę, poprzez: wymianę doświadczeń z rynków na całym świecie, czy możliwość przyswojenia dobrych praktyk profesjonalistów z zagranicy. Warto wziąć udział zarówno w dyskusji panelowej jak i w kongresie, ponieważ wieloletnie doświadczenie organizatorów pokazuje, że zmiany branżowe, jakie zachodzą na rynkach zachodnich z czasem migrują również na warunki produkcji i handlu w Polsce. O tym wszystkim będzie mowa na targach POLAGRA-TECH 2014.

Już dziś Międzynarodowe Targi Poznańskie informują, że na 4 miesiące przed wydarzeniem ponad 170 firm targów POLAGRA-TECH, na 10 tys. m2, aranżuje atrakcyjne przestrzenie wystawiennicze i pokazowe, gdzie  zwiedzającym umożliwione zostanie nawiązanie bezpośrednich kontaktów biznesowych z firmami z branży w tym liderami rynku, a wydarzenia merytoryczne  zostały tak przygotowane by odpowiadały na najważniejsze pytania nurtujące tych wszystkich, którzy związani są zawodowo z rynkiem piekarsko-cukierniczym.

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji