...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Mariusz Górecki w półfinale Chocolate Chef Competition C3!

Przed nami kolejna przełomowa chwila w historii polskiego cukiernictwa! Mariusz Górecki, zastępca szefa cukierni w Cukierni Pawlova, dostał się do półfinału prestiżowego konkursu Valrhona – Chocolate Chef Competition C3. Jako pierwszy Polak! Nasze gratulacje!!!

Zgłoszenie na konkurs (tj. recepturę na deser na talerzu i nadziewane praliny na bazie czekolady Valrhona wraz ze zdjęciami) Mariusz Górecki wysłał pod koniec października. Ogłoszenie wyników miało być pod koniec listopada, tymczasem odpowiedź przyszła 7 grudnia, w najmniej oczekiwanym momencie. W rozmowie z naszą redakcją Mariusz Górecki przyznał, że informację o przejściu do półfinału Chocolate Chef Competition C3 znalazł późnym wieczorem w swojej skrzynce mailowej. Nie krył zadowolenia. – Dostało się nowe wyzwanie na nadchodzący rok – powiedział ze śmiechem młody cukiernik, a zarazem pierwszy Polak w konkursie Valrhony.

Na razie czeka na kolejny mail ze wskazówkami, kiedy i gdzie odbędą się półfinały C3, które zadecydują, czy przejdzie do finału w Stanach Zjednoczonych w październiku 2018 r. Choć to dopiero półfinał, wychowanek takich mistrzów cukiernictwa, jak Paweł Mieszała i Michał Doroszkiewicz, liczy na finał.

fot. Archiwum Mariusza Góreckiego

Mariuszowi nie brakuje ani ambicji, ani talentu! W 2012 r. po raz pierwszy wystartował w Mistrzostwach Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Expo Sweet w Warszawie, reprezentując ZSZ nr 2 we Wrześni. Krótko po tym zwycięstwie spróbował sił w Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników w San Paulo, a rok później, w 2013 r., w eliminacjach do World Chocolate Masters. W 2016 r., wspólnie z Jurij Gorobczyszynem, zdobył 2. miejsce w Mistrzostwach Cukierniczych Best Pastry 2016. Spotkać go można również na łamach "Mistrza Branży", gdzie dzieli się swoimi recepturami.

Jak dla nas, jest jednym z najbardziej obiecujących polskich cukierników młodego pokolenia o dużym potencjale, ale też bardzo wytrwałym zawodnikiem. Tak trzymać, Mariusz!

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji