![Z pistacji i migdałów - Pain de Genes à la Pistache](/public/artykuly-sponsorowane/231/1019/231_1019_3032_136x94.jpg)
Z pistacji i migdałów - Pain de Genes à la Pistache 0
autor: Iwona Niemczewska – cukiernik, właścicielka restauracji „Z drugiej strony lustra”
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
autor: Iwona Niemczewska – cukiernik, właścicielka restauracji „Z drugiej strony lustra”
więcejZałóżmy, że masz nadwyżkę pieniędzy, którą chciałbyś ulokować w mały biznes. Na początek można zacząć od sezonowo działającej lodziarni. Poniżej prezentujemy STARTER dla początkującego w minibiznesie lodowym, począwszy od doboru miejsca, poprzez wybór sprzętu, adaptację lokalu, rejestrację zakładu, a kończąc na polisie OC.
więcejBądź sportretowany i wejdź do Almanachu Mistrzów Branży Lodziarskiej Ziemi Łódzkiej i nie tylko lub uzyskaj swój portret malowany pastelami, wykonany niezwykłą techniką malarską. Dołącz do Mistrzów Branży Lodziarskiej!
więcej15-17 kwietnia br. we Wrocławiu po raz osiemnasty odbywa się finał Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. Uczestniczyć w nim będą najlepsi uczniowie klas III z ZSZ w zawodach cukiernik i piekarz, którzy zostali wyłonieni w wieloetapowych eliminacjach.
więcejNiższe koszty rejestracji firmy, mniej obowiązków informacyjnych dla start-upów oraz szerszy katalog usług, które można świadczyć nieodpłatnie bez naliczania VAT-u – to korzystne dla przedsiębiorców zmiany w projekcie 4. ustawy deregulacyjnej. Niekorzystne jest opodatkowanie przejazdów firmowym autem w celach prywatnych.
więcej12 kwietnia - dziś czekolada ma swoje święto. W związku z tym Piotr Krzciuk, obserwator rynku Prawdziwej Czekolady, wraca do jej źródeł i historii. Pokazuje przy okazji nowe, wyrafinowane oblicza ciemnej czekolady i pisze o małych pracowniach tworzących niezwykłe tabliczki doceniane przez koneserów na całym świecie.
więcejCinnabon, międzynarodowa sieć ciastkarni, po raz kolejny planuje budowę sieci franczyzowej w Polsce – informuje portal franczyzawpolsce.pl.
więcej