
Ferment w cukiernictwie 0
Zabawa bez końca – tak nazywa fermentację Michał Kępiński, szef kuchni w Cook Up, który m.in. szkoli z kreatywnego wykorzystania kiszonek w deserach.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Zabawa bez końca – tak nazywa fermentację Michał Kępiński, szef kuchni w Cook Up, który m.in. szkoli z kreatywnego wykorzystania kiszonek w deserach.
więcejGdzie się szkolić w Polsce? Edycja 2020 Przegląd firm szkolących dla cukierników, piekarzy, lodziarzy i dekoratorów
więcejJaka jest faktyczna skala strat i marnowania żywności i surowców w piekarniach i cukierniach w Polsce? Jak piekarnie i cukiernie radzą sobie z tym wyzwaniem na co dzień? Wypowiedz się! Już dziś wypełnij anonimową ankietę dla branży piekarsko-cukierniczej.
więcejMatylda Kustra i Krzysztof Bryjka - zwycięzcy I edycji konkursu piekarskiego Master Baker. Choć dzielą ich kilometry, zainteresowania, wiedza, to łączy chleb. Bo tam, gdzie pierwsze miejsce grają mąka, zakwas i szacunek do rzemiosła, tam znika podział na zawodowca i amatora.
więcejNiedawno na polskim rynku wydawniczym, nakładem Wyd. Jedność, pojawiła się prawdziwa perełka wśród publikacji cukierniczych. 500-stronicowe dzieło mistrzów elitarnej szkoły Le Cordon Bleu – „Szkoła cukiernictwa” – już urosło do miana biblii.
więcejKolejna edycja SweetTARGów zaprasza na słodko-słoną ucztę, spotkanie z największymi nazwiskami polskiego cukiernictwa, liczne warsztaty oraz po raz pierwszy wyjątkowy Salon Czekolady.
więcejAmerykańska firma Pantone jak co roku wyznacza trendy kolorystyczne na kolejny rok. Niedawno ogłosiła Kolor Roku 2020 (Pantone Color of the Year 2020) - został nim odcień niebieskiego, Classic Blue.
więcej