![Lodziarskie CO, GDZIE i KIEDY?](/public/artykuly-sponsorowane/32/4727/32_4727_16921_136x94.jpg)
Lodziarskie CO, GDZIE i KIEDY? 0
Wiele wydarzeń wciąż przed nami. Podpowiadamy, na które ze zbliżających się imprez branży lodziarskiej w Polsce i Europie warto się wybrać, aby poznać najnowsze trendy i technologie.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Wiele wydarzeń wciąż przed nami. Podpowiadamy, na które ze zbliżających się imprez branży lodziarskiej w Polsce i Europie warto się wybrać, aby poznać najnowsze trendy i technologie.
więcejW Polsce powstało ostatnio wiele piekarń przemysłowych i zaczynają one odgrywać znaczącą rolę w branży. Spośród nich na czoło wysunęła się firma Nowel, która wyrosła z rzemiosła niemal 100 lat temu. O szybkim rozwoju i odczarowaniu produkcji pieczywa mrożonego rozmawiamy z Michałem Zajezierskim, wiceprezesem zarządu firmy.
więcejPrzemysł piekarski ulega globalizacji w zdumiewająco szybkim tempie. Międzynarodowi eksperci przewidują, że w ciągu najbliższych 5 lat proces ten będzie intensywnie postępował. Co to oznacza dla branży?
więcejPo sklepach ekologicznych bez plastikowych opakowań pojawia się kolejna inicjatywa – idea zero waste może opanować również rynek dostaw produktów (nie tylko spożywczych). Na razie planowane są wiosenne testy w Nowym Jorku i Paryżu.
więcejPrzelewy przedsiębiorców do ZUS w 2019 będę wyższe niż te zeszłoroczne. Ten standardowy wyniesie 1316,97 zł. W skali roku daje to łączną podwyżkę aż o 1060 zł. Podwyżka dotknie każdego, kto nie korzysta z ulgi na start i preferencyjnego ZUS, choć ci muszą się liczyć z wyższą opłatą z tytułu „zdrowotnego”.
więcejZa 3 lata sprzedaż jednorazowych sztućców, naczyń i innych tego typu wyrobów z plastiku na terenie Unii Europejskiej będzie nielegalna. Warto więc zapoznać się z alternatywnymi rozwiązaniami i powoli się z nimi oswajać.
więcejTa pracownia to fenomen. Nie znajdziemy tu modnych kolorowych posypek ani rozmaitych nadzień. Tutaj nikt nie myśli o tym, by tradycyjny pączek z marmoladą (smażony na smalcu!) zmienił się nie do poznania. Ba! By cokolwiek się zmieniło w samej recepturze. A mimo to kolejki po pączki z Górczewskiej nie mają końca.
więcej