25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Magda Gessler, znana restauratorka, wchodzi w branżę lodziarską. Niedawno w mediach społecznościowych zapowiedziała stworzenie marki Ice Queen Magda Gessler. Lody mają być produkowane według tradycyjnej receptury i na bazie naturalnych składników, przede wszystkim polskiej śmietanki. Chodzi o powrót do smaków z dzieciństwa.
Bakepol 2019 zapowiada się innowacyjnie i przepysznie – pod znakiem odkrywania nowych smaków. Słodko-słona ekspozycja wystawiennicza dla branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej zostanie w tym roku przyprawiona nowymi dodatkami – pionierskimi koncepcjami na rozszerzenie oferty o elementy kawiarni czy śniadaniowni.
Kim jest współczesny turysta kulinarny? Jakie są jego potrzeby? Jak budować jego świadomość i wiedzę? Na te pytania odpowiadają eksperci IV konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń, organizowanej przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula.
Piekarzu, czy wiesz, kiedy można stosować aluminiowe formy wypiekowe, a kiedy należy z nich zrezygnować? Czy blachy i formy powinny mieć atesty jakościowe, czy wystarczy deklaracja producenta? O czym powinien wiedzieć piekarz, zanim stanie przed wyborem zakupu nowych form i blach?
Akademia Mistrza powstała w 2008 roku w odpowiedzi na potrzeby środowiska cukierniczo-piekarniczego dotyczące podnoszenia kwalifikacji zawodowych i biznesowych.
Pieczywo wzbogacone kwasami tłuszczowymi omega-3 stanowi doskonałe źródło tych substancji, które są niezbędne dla zachowania zdrowia. Wkrótce pojawi się ono w polskich sklepach.
11 maja br. na Torze Wyścigów Konnych na warszawskim Służewcu ponad 100 wystawców prezentowało najsmaczniejsze i najzdrowsze produkty z wszystkich regionów Polski. Smakowite zapachy gotowania, smażenia, pieczenia przyciągały do stoisk setki osób chcących skosztować specjałów rodzimej produkcji.