Wszystkie artykuły
Lista artykułów
-
-
Sztuka molekularna według Krzysztofa Poloka 0
Do niedawna był to – wydawałoby się – ekscentryczny wymysł, dziś polska gastronomia coraz odważniej korzysta z jej możliwości. Kuchnia molekularna, bo o niej mowa, sprawia, że można stworzyć „kawior” o dowolnym smaku czy „makaron” z… soku. Coraz częściej staje się ona obiektem fascynacji miłośników sztuki kulinarnej.
więcej -
NOWOŚĆ „Sztuka dekoracji cukierniczej – Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen” 0
W połowie grudnia, nakładem wydawnictwa Promise, ukaże się polskie wydanie przekrojowego kompendium wiedzy pt. „Sztuka dekoracji cukierniczej – Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen”. To obowiązkowy tytuł w biblioteczce każdego profesjonalnego dekoratora wyrobów cukierniczych w Polsce.
więcej -
Kusząca propozycja czyli niekontrolowany szał zakupów 0
Długie kolejki do kasy, koszyki wypchane zakupami oraz pozorna błoga świąteczna atmosfera to najbardziej zauważalna „tradycja” obecnych czasów. Czy jesteśmy w stanie zarządzać „nie”kontrolowanym szałem zakupów? Przekonajmy się...
więcej -
Kruche rogaliki z kapustą i grzybami 0
autor: Jolanta Perz-Straga, nauczyciel w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych im. H. Sienkiewicza w Trzciance
więcej -
Świąteczny Tort Makowy z Bezą Orzechową 0
autorki: Magda Puskarz, Katarzyna Hołownia, Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim, nauczyciel: Anna Matysiak
więcej -
Rolada Świąteczna 0
autorki: Katarzyna Sławińska, Agata Szczepaniuk, klasa 3 technikum o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim, nauczyciel: Elżbieta Stasiowska
więcej