25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
28 września 2014 r. na stoisku „Mistrza Branży” o godz. 14 odbędzie się debata w sprawie znakowania żywności nieopakowanej – plusy i minusy dla mikro- i małych piekarni oraz cukierni. Debatę poprowadzi nasza autorka, Wioletta Bogusz-Kaliś, specjalista ds. bezpieczeństwa żywności. ZGŁOŚ SWÓJ UDZIAŁ!
Tegoroczna strefa Mistrza Branzy i MTP kusić będzie zapachem biopieczywa, jadalnych kwiatów i najlepszej czekolady. Nie zabraknie interesujących pokazów i wykładów, które poruszą aktualne problemy i trendy branży, a także zainspirują niejednego odwiedzającego do zmian w swoim sklepie lub zakładzie.
Centrum Dydaktyki Cyfrowej zaprasza do udziału w sympozjum, którego tematyką jest prezentacja cyfrowych podręczników przeznaczonych do nauki na wszystkich szczeblach edukacji, urządzeń mobilnych zalecanych do użytku z epodręcznikami oraz zagadnienia związane z zastosowaniem zasobów sieciowych i wdrażaniem platform elearningowych
Wraz z początkiem sierpnia br. Rosja wprowadziła embargo na import polskich warzyw i owoców, w tym jabłek. Już kilkanaście godzin po ogłoszeniu tej decyzji dziennikarze jednego z ogólnopolskich dzienników rozpoczęli akcję „Jedz jabłka na złość Putinowi”, a my postanowiliśmy jabłka podać w pysznej formie.
Jawor wrócił do kalendarza imprez branżowych z podwójną mocą – Chlebem i Piernikiem. Za udaną reaktywację Międzynarodowych Targów Chleba (1997-2011) burmistrz Artur Urbański otrzymał najwyższe oznaczenie rzemieślnicze - złoty medal im. Jana Kilińskiego.
Mieczysław Chojnowski – mistrz świata w cukiernictwie z 2001 r. i Jacek Zięba – technolog żywności – razem współpracują od 2001 r. W Akademii Mistrza od 2009 r. zorganizowali i przeprowadzili niejedno szkolenie cukiernicze.