25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W tym roku nie tylko producenci ale także właściciele sklepów mogą przyłączyć się do świątecznych akcji zbiórek żywności bez konieczności odprowadzania VAT-u. Takie darowizny dodatkowo można rozliczyć w kosztach uzyskania przychodu.
16 grudnia br. odbyła się uroczysta gala ogłoszenia wyników Rankingu Najcenniejszych Polskich Marek, organizowanego przez dziennik „Rzeczpospolita”. W kategorii „Słodycze i Lody” zwyciężyła marka E.Wedel.
Konkurs tortów okolicznościowych, które od początku towarzyszy targom Expo Sweet, zamyka się na amatorów-pasjonatów. Drugą ważną zmianą jest otwarcie się na uczestników z zagranicy. W jury zasiądą wyłącznie mistrzowie cukiernictwa.
22 listopada br. odbyło się spotkanie podsumowujące projekt „Europejski wymiar praktycznej nauki zawodu”, adresowany do osób zajmujących się oświatą zawodową i osób pełniących nadzór nad praktyczną nauką zawodu. W projekcie udział wzięli również piekarze i cukiernicy z województwa lubelskiego.
Nieustający wzrost wymagań konsumentów zmusza producentów żywności do poszukiwania nowych rozwiązań technologicznych gwarantujących wysoką jakość oferowanych przez nich produktów. Symbol tego rozwoju stanowią opakowania aktywne.
Dwie wielkie osobowości, dwie perspektywy widzenia i czasem różne opinie w ważnych kwestiach. Jak podchodzą do „odnowionej” afery solnej, znakowania pieczywa z ciasta mrożonego, Funduszu Promocji?
Masz wrażenie, że Twoja firma nie osiąga maksimum swoich możliwości, że pracownicy nie są efektywni lub że sam zajmujesz się mniej ważnymi sprawami zamiast skupić się na priorytetach? To znak, że musisz chłodno przeanalizować kondycję firmy i określić jej najcenniejsze 20%.