![Chleba naszego kartoflanego](/public/artykuly-sponsorowane/2/5987/2_5987_21982_136x94.jpg)
Chleba naszego kartoflanego 0
Chleb i kartofle to podstawa polskiej kuchni. Zwyczaj łączenia ich w jednym bochenku sięga XIX wieku, gdy brakowało surowca do wypieku.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Chleb i kartofle to podstawa polskiej kuchni. Zwyczaj łączenia ich w jednym bochenku sięga XIX wieku, gdy brakowało surowca do wypieku.
więcejECO zegar tyka! Za nieco ponad 3 tygodnie w Łodzi odbędą się - Targi natura FOOD & beECO. Nie zabraknie warsztatów, pokazów kulinarnych i gorących ECOpremier. Swoją obecność w Atlas Arenie zapowiedział m.in. Tomasz Jakubiak, kucharz znany z programów telewizyjnych "Jakubiak lokalnie" i „MasterChef Junior”.
więcejMistrzowie czekolady w składzie Amaury Guichon, Kirsten Tibballs, Yusuke Matsushita i Sachi Takagi ocenią prace chocolatierów z całego świata.
więcejPrezentujemy wyjątkowe pod różnymi względami bochenki z wielu zakątków świata. W tym artykule piszemy o dwóch z nich: czarnym chlebie Castelvetrano i chlebie Naroczańskim.
więcejKwiaty to ponadczasowy motyw dekoracji cukierniczych. Rozmaitość technik i surowców pozwala uzyskać różne efekty – od szprycowanych kremem maślanym po mozolnie odtwarzane w masie cukrowej.
więcejBrązowo złocisty bochenek oprószony mąką, idealny do zrobienia kanapki. A gdyby tak spojrzeć na chleb nieco inaczej? To, co znamy w Polsce jako chleb, niekoniecznie może być powszechne w innym zakątku świata. Może warto skorzystać z inspiracji z innych kultur kulinarnych? Tak właśnie powstają przepisy na chleby modernistyczne!
więcejKultowe baśniowe postacie, które są atrakcją Wrocławia można teraz też znaleźć w witrynie tamtejszej Cukierni Sowa.
więcej